Home ISTRA Ostali sportovi Sveti Petar u Šumi postaje svjetski centar pljočkanja, jučer održan turnir povodom...

Sveti Petar u Šumi postaje svjetski centar pljočkanja, jučer održan turnir povodom Petrove

SHARE

Tradicionalni sportovi moraju se itekako boriti protiv toga da ne budu zaboravljeni. Zbog toga, čestitke Supetarcima u startu što održavaju tradiciju – jučer su povodom Petrove organizirali turnir u pljočkanju.

Turnir je održan na starom terenu igrališta za pljočkanje po posljednji put zbog početka izgradnje prvog Nacionalnog centra pljočkanja. Na početku turnira, načelnik općine Sveti Petar u Šumi, Mario Bratulić pozdravio je sve natjecatelje, predsjednika istarskog i hrvatskog pljočarskog saveza i najavio raspisivanje javnog natječaja za izgradnju “Nacionalnog centra pljočkanja” koji će biti dovršen do kraja 2021. godine.

Također, upoznao je pljočkare s dinamikom izgradnje i izgledom budućeg centra, a s Milivojem Pacentijem, predsjednikom Pljočkarskog saveza Hrvatske odradio je i razgovore oko osnivanja međunarodne organizacije pljočkara koja bi imala svoje sjedište u Sv. Petru u Šumi.

Na turniru je sudjelovalo 19 ekipa, a na kraju je pobjedu odnio par Dragan Matika i Boris Tomišić iz PK Žminj ispred para Armando Fabijančić i Zlatko Ančić iz Marčenegle. Treće mjesto osvojili su par Boris Uljanić i Boris Radošević iz PK Škrilje koji su pobijedili par iz ŠPK Murine u sastavu Slavko Videković i Samir Hafizović.

Na turniru je ove godine sudjelovalo nekoliko mladih parova i igrača, a Josip Matika, koji je nastupio za PK Žminj u 83. godini, uspješno je odigrao sva natjecanja u grupama.