Home ISTRA Ostali sportovi TAKVI NAM TREBAJU | Mladi pazinski kineziolog potiče mlade na treniranje u...

TAKVI NAM TREBAJU | Mladi pazinski kineziolog potiče mlade na treniranje u ovim korona-danima

SHARE

Današnjih dana je vrlo teško privući djecu u sport. To su prije dvije ili tri desetljeća maestralno radili profesori „tjelesne i zdravstvene kulture“, iako treba reći da im je tad bilo i lakše. Danas ima svega, i za profesorskim katedrama, ali i u učeničkim klupama.

Zbog toga, važno je izdvojiti pozitivan primjer, mladog kineziologa Paola Maligeca iz Pazina koji je ove „korona-dane“ iskoristio kako bi svojim pratiteljima na društvenim mrežama pokazao neke vježbe i s njima se fizički rekreirao, makar putem „malih ekrana“ mobitela.

Maligeca prati više od 600 gledatelja, a često na njegovim „treninzima“ mogu se pročitati pozitivni komentari njegovih učenika i mladih sportaša. I to je to – to je ono temeljno što svaka odrasla osoba u sportu, ali i u školi treba raditi – vježbanje/treniranje učiniti zabavnim i pomoći implementirati to u živote što više ljudi.

Istra ima velikih problema kad je sport u pitanju, a pogotovo sport malodobnih, ali ima i ovakve primjere, zato – Paolo, svaka čast – nastavi to što radiš!