Home Nogomet Četvrta HNL Zapad TELEFONSKA ŠETNJA KVARNEROM | Pomorac 1921 i Halubjan vjerojatno četvrtoligaši, ni riječki...

TELEFONSKA ŠETNJA KVARNEROM | Pomorac 1921 i Halubjan vjerojatno četvrtoligaši, ni riječki trećeligaši ne daju Fonovića, Naprijed se nada

SHARE

Ponukani kuloarskim pričama o odustajanju nekih klubova kada je u pitanju Četvrta NL NS Rijeka i eventualnoj promjeni povjerenika Treće HNL Zapad, porazgovarali smo s riječkim klubovima o više tema.

Prvi su nam potvrdili iz NK Otočca, kako su oni spremni za novu sezonu Četvrte NL NS Rijeka, iako je trener Darko Vukić postao šef struke u Gospiću te će on voditi „susjede“ u novoj četvrtoligaškoj sezoni. Otočac bi u narednoj sezoni trebao voditi bivši igrač, danas licencirani trener Antonio Rudelić.

Na Hreljinu se još nadaju. Naprijed sigurno dobiva novu oblogu preko zida čime će se povećati sigurnost igrača, a u planu je do početka sezone riješiti i nadstrešnicu nad tribinama pa Hreljani još uvijek razmišljaju i o Trećoj HNL Zapad. To im se realno može ostvariti samo ako Opatija uđe u Drugu HNL, što je vrlo lako moguće.

Nazvali smo i na Čavle gdje nam se javio Doris Miculinić kojeg smo upitali kako bi ocijenio rad povjerenika Fonovića i najavu eventualnog pokušaja smjene dosadašnjeg: „Super čovjek. Mi smo zadovoljni s aktualnim povjerenikom i voljeli bi kad bi ostao. Dogodio se mali pomak prema naprijed, najviše u smislu lakše i kvalitetnije komunikacije. Pravila su se i dalje poštovala, ali je postojala dobra volja i s druge strane za dogovor.“

Crikvenica je već dospjela u naslove medija dovođenjem Edija Kurolta iz Krka, a predsjednik kluba Marko Prpić nagovijestio je još dolazaka: „Istina je, pojačat ćemo se još, razgovaramo s nekolicinom mladih igrača te se nadam da ćemo se dogovoriti.“ Na pitanje o radu povjerenika Prpić je kratak i jasan: „Sve je bilo u redu, nismo imali nikakvih problema ili zamjerki. Ništa ne bih imao protiv kada bi Fonović ostao povjerenik, dapače…“

Istarske klubove nismo ni pitali za mišljenje, jer je dobro poznato, a samim time što su i „riječki“ klubovi izrazili želju za ostankom povjerenika, sve osim toga neće ići bez otpora, ma koliko HNS eventualno bio istrajan.

Kako je već poznato, u trećeligaško društvo bi definitivno morali Buje i Cres, a još se nadaju i Hreljani jer bi Opatija mogla u Drugu HNL. Kada je u pitanju četvrta liga, nažalost, OŠK Omišalj spušta se u županijsku ligu vlastitom odlukom, a odlaskom tri gore navedena kluba liga bi pala na brojku osam.

S obzirom na to da nitko ne ispada iz trećeligaškog društva, jedino rješenje je popunjavanje liga iz županijskih natjecanja. Lika nema kandidata jer je teško očekivati Liku 95 ili Novalju u višem rangu, a istarski klubovi već se neko vrijeme odlučuju za sigurniju varijantu. Zbog toga, realno je očekivati Pomorac 1921 i Halubjan u višem rangu, kojima je tamo tako i tako mjesto.