Home ISTRA Tenis TENIS NA VODI | Četvorka igrala na daskama za surfanje, a Rubljov...

TENIS NA VODI | Četvorka igrala na daskama za surfanje, a Rubljov zakasnio na trening

SHARE
FOTO: Igor Soban/PIXSELL

Teniska legenda Goran Ivanišević na Plava Laguna Croatia Openu Umag “izazvao” je na teniski meč svoje kolege, Slovenca Aljaža Bedenea i Rusa Andreja Rubljova te jednog od najboljih slovenskih košarkaša Marka Miliča.

No, da izazov bude veći, meč se odigrao na moru, točnije, usred prelijepog umaškog zaljeva. SUPer Tenis, čiji je ovogodišnji pokrovitelj slovenska osiguravajuća kuća Triglav, igra se reketima i lopticom kao i standardni tenis, no igrači stoje na daskama za surfanje umjesto na stabilnoj podlozi.

Iako su svi vrhunski sportaši, održavanje ravnoteže na vodi bilo je prilično zahtjevno, posebno kad su ih počeli ljuljati valovi. Nemirno more učinilo je ovaj meč još zanimljivijim, pa su dečki u borbi za lopticu, često završavali pod površinom mora. Prošlogodišnji pobjednik Plava Laguna Croatia Opena Umag, Andrej Rubljov, toliko se dobro zabavljao da je zakasnio na trening kojim se priprema za ovogodišnji nastup na umaškom turniru gdje će pokušati obraniti titulu.

Rus je prošle godine oduševio publiku kad je kao „lucky loser“ osvojio turnir, prvi u karijeri. Kazao je kako zna da neće biti lako, no u narednim danima na umaškim će terenima pokušati ponoviti taj uspjeh. Slovenac Aljaž Bedene zaigrat će već danas, a ni njemu ovo nije prvi nastup u Umagu.

Najbolji rezultat koji je postigao bilo je četvrtfinale 2013. godine. Svi posjetitelji Plava Laguna Croatia Opena Umag mogu se okušati u SUPer tenisu svaki dan tijekom trajanja turnira, a kako je to izgledalo pogledajte u videu.