Home Nogomet Prva ŽNL Istra Tko će preuzeti trenersku odgovornost na Mestalli? Ova četvorka je možda bliže...

Tko će preuzeti trenersku odgovornost na Mestalli? Ova četvorka je možda bliže od ostalih kandidata…

Odlaskom trenera Nina Kosa u NK Rovinj, otvorilo se jedno od najugodnijih mjesta za trenere na Labinštini. Naravno, ne zbog igračkog kadra koji je podosta mlad, iako kvalitete ima, već zbog atmosfere koja vlada u i oko Rapca.

Na rabačkoj Mestalli zaista nema pritiska, a Prva ŽNL je liga koju taj klub već treću godinu zaredom uspješno igra. Zbog toga, dojam je kako bi se na proljeće ponovno moglo osigurati ostanak u ligi, a tko će to pokušati napraviti, još uvijek se ne zna. Nekoliko imena očekivano je ‘skočilo’ u prvi plan.

Marko Kranjac je dugi niz godina bio u klubu, što kao igrač, a onda i kao trener, ali je upitno ima li vremena i ambicija preuzeti sadašnji Rabac. S druge strane, u klubu su već dva trenera koja uspješno vode mlađe selekcije.

Trener juniora Admir Hodžić sigurno je spreman za seniorski iskorak, ali ponovno treba vidjeti želi li on to. Znanja i iskustva sigurno ima i Vedran Vlačić koji je lani osvojio i naslov prvaka s rabačkim pionirima, ali njegov odlazak iz omladinskog pogona nosi novi set problema. U klubu je, s potrebnom licencom, i Vedran Biočić koji je još uvijek aktivan igrač, ali ga možda privlači i trenerski angažman na ovoj razini.

Zbog toga, još uvijek nema „bijelog dima“ iz Rapca gdje je svakom treneru dosad bilo ugodno raditi. No, proljetni dio sezone uvijek bude ‘napet’, pogotovo kada krene istarski nogometni „masterchef“, a onaj na kojeg ste svi pomislili oduvijek je umješan ‘kuhar’.

Previous articleARENA CUP | Istra 1961 u skupini s dva slabašna protivnika i zagrebačkom Lokomotivom
Next articleŠOK: Ana Jajčević i Nataša Miočinović odstranjene iz ŽRK Umag, kluba kojeg su držale na leđima!