SHARE

Vinovnici prekida utakmice koji se dogodio u Funtani na juniorskoj utakmici Funtane i Mladosti iz Rovinjskog Sela kažnjeni su, i recimo, sve je pod kontrolom, pravda je zadovoljena. No, je li to zaista tako?

Mi možemo ovdje sada pričati o tome kako je izjednačavanje krivaca potpuno promašena odluka “disciplinaca” i “povjerenika”. Možemo pričati da je “pretučena” momčad kažnjena identičnim kaznama kao i nasilnici, kako oni s terena, tako i onaj s tribine. Možemo pričati o milion promašaja u postupku, no takva je i liga. Promašena! Promašena da se zadovolje želje stanovitih seniorskih momčadi da igraju taj rang, koji jel’ zaslužuju.

Vratimo se bitnijem. Teškim promašajima odgovornih u NSŽI.

U 87. minuti susreta, kako se razaznaje iz dostupnog zapisnika, utakmica je prekinuta, a slijedilo je dodatno izvješće delegata Maria Nađa. Od dana odigravanja utakmice koja se odigrala 11.05. pa do jučerašnjeg dana kada su “kažnjeni” svi krivci proteklo je osam dana. Da li je moguće, i ako je moguće, zašto je moguće da su kažnjene krive osobe?

Da pojasnimo. Nakon bilo kakvog inkriminiranog događaja najprije se u NSŽI sačeka dopunsko izvješće delegata. Na temelju tog izvješća Povjerenik lige, u ovom slučaju Paolo Prodan, detektira “krivce” i proslijeđuje svoje mišljenje Disciplinskoj komisiji u kojoj se nalaze Luka Rakić, Miodrag Mavrić i Nenad Sladaković, a oni donose konačnu odluku o kaznama.

Trenutno je najveći problem što do dopunskog izvještaja, posebice delegatovog je nemoguće doći. Naime, na naš službeni upit upućen jučer mailom u odaje NSŽI odgovoreno nam je kako “bi nam to rado dostavili, ali su im ograničena prava jer je potrebno zaštititi povjerljivost postupka”. Od delegata susreta, gdina Nađa izvješće nećemo tražiti, jer ga želimo zaštititi od progona Povjerenika natjecanja i Disciplinske komisije.

Tijekom jučerašnjeg jutra, što je vidljivo iz aplikacije HNS-a, kažnjena su dvojica juniora NK Mladost /RS/, konkretno Arian Težak i Luka Zonta, a koji sa samim događajem nisu imali apsolutno ništa, a koliko smo uspjeli saznati nisu ni prijavljeni niti se o njima rapravljalo u bilo kojem dodatnom izvješću sa utakmice. Njih se, evidentno je, kaznilo temeljem formule “oko puta Pi na kvadrat” kako bi netko ipak bio kažnjen, kako bi se pravda zadovoljila.

No, kazna koja je njima dvojici određena promijenjena je tijekom jučerašnjeg dana nakon prve reakcije odgovornih osoba iz NK Mladost /RS/. Najprije je ukinuta kazna za Luku Zontu, a nakon druge reakcije iz Nogometnog kluba Mladosti /RS/ ukinuta je i kazna za Ariana Težaka. Kazne su ukinute na temelju snimki napravljenih putem mobilnog uređaja, što je dodatna povreda bilo kakvih Pravilnika koji trenutno vladaju u krovnoj nogometnoj kući, u HNS-u. Povreda koju su napravili oni koji bi se upravo Pravilnika trebali striktno pridržavati.

Naime, jedino službeni snimak može biti temelj da se nekoga ili kazni, ili da mu se kazna ne odredi.

Tako je temeljem ničega navedena četvorka najprije kaznila dvojicu igrača, a onda na temelju dodatnog ničega poništila navedenu odluku. Sve što su pokazali je činjenica da odgovoran posao koji im je dodijeljen obavljaju na tragikomičan način.

Za kraj ostaje nam da se vratimo na prvi odlomak ovog teksta. Rekli smo da je pravda zadovoljena. Da, j….. su je. Ali jako loše!