Home Nogomet Ostalo TKO OVO OBJASNI, TAJ JE EINSTEIN: NSŽI već godinama dozvoljava djevojaka igranje...

TKO OVO OBJASNI, TAJ JE EINSTEIN: NSŽI već godinama dozvoljava djevojaka igranje u juniorskoj konkurenciji – PROTIVNO pravilniku HNS-a!

SHARE

Nikad, ali nikad nećemo shvatiti zbog čega NSŽI kroji propise ‘na svoju ruku’ koje je sastavio HNS. Jednostavno, pokušali smo saznati na više adresa, ali odgovora nema. HNS donese pravilnike i propise, a onda ih neko na Marsovom Polju, iz samo njemu znanih razloga, prekroji kako paše pojedinačnom interesu.

Nakon današnjeg slučajnog razgovora sa sportskim djelatnikom iz jedne druge županije, saznali smo kako HNS djevojčicama dozvoljava nastup samo do generacije pionira zajedno s dečkima, nakon čega mlade nogometašice moraju igrati isključivo za ženske momčadi. Kada smo mi sugovorniku rekli kako u Istri postoje i juniorke koje nastupaju s dečkima, nije nam povjerovao.

I provjerili smo, zaista su u lanjskoj sezoni nogomet igrale djevojke rođene 2002. i 2003. i 2004. godište, zajedno s mladićima tih godina. Kako je to na licu mjesta izgledalo, nikad nećemo saznati, jer sigurno takve stvari nećemo preispitivati, ali jasno je kako to nije normalno. Općenito su nam županijske juniorske lige smiješne jer se u njima natječu dečkići i gotovo odrasli ljudi, a netko je odlučio da u cijeli taj ‘košmar’ dodamo i djevojke.

„Igračice mogu biti registrirane za ženski nogometni klub. Igračice mogu biti registrirane za nogometni ili malonogometni klub ako taj klub ima žensku ekipu koje sudjeluje u natjecanju ženskog nogometa. Iznimno, igračice koje u relevantnoj natjecateljskoj godini nisu starije od 15 godina mogu biti registrirane i za klub i malonogometni klub koji nema žensku ekipu i mogu nastupati za taj klub. Igrači ne mogu biti registrirani za ženski nogometni klub“ – OVO PIŠE U PRAVILNIKU HNS-A.

Zašto, ali zašto NSŽI taj dio pravilnika o statusu igrača i registracijama svjesno krši, vjerojatno nikad nećemo saznati, ali je potpuno suludo. Netko je svjesno morao registrirati te djevojke, samim time svjesno kršivši propise HNS-a. Teško je reći što je gore – ako je to napravljeno iz neznanja, ili namjerno.

NAPOMENA: Kamo sreće da ima što više nogometašica, ovo uopće nije usmjereno prema njima, već isključivo prema svjesnom kršenju propisa krovne organizacije. Mladim nogometašicama želimo da što duže ostanu u sportu te da što više klubova krene ozbiljnije raditi sa ženskim ekipama jer one to zaslužuju.