Home Nogomet Četvrta HNL Zapad TRANSFERNA BOMBA | Rovinj vratio Funčića, Uljanik ostao bez petog igrača iz...

TRANSFERNA BOMBA | Rovinj vratio Funčića, Uljanik ostao bez petog igrača iz prve jedanaestorke

Nosi mu se žuta boja - Matija Funčić

Nisu pokušavali Rovinježi sakriti interes za ponajboljeg igrača Uljanika, ali svaki put kada bismo upitali dokle su došli pregovori, nastao je muk. Danas je predsjednik NK Rovinj, David Modrušan, poslao sms poruku koja je sve rekla – “Sada je i službeno.”

Gotovo pola istarske nogometne javnosti već zna da se radi o Matiji Funčiću, veznjaku koji je već neko vrijeme na glasu kao igrač koji ima kvalitetu “više” za četvrti rang, a vjerojatno i treći.

Nije to običan transfer igrača iz jednog četvrtoligaša u drugi, već svojevrsni stav Rovinježa kako im ambicije znatno rastu, a i definitivan znak da u redovima Uljanika nešto nije kako treba. Nakon Imširevića, Bogdana, Šistova i Pavića, odlazak i petog igrača koji je bez dvojbi spadao u “kostur” momčadi, potvrđuje da je pred Mavrićima enormno težak posao.

Podsjetimo, Funčić je “dijete” Istre gdje je igrao do 21. godine života nakon čega prelazi u Rovinj gdje provodi tri godine. Uslijedile su dvije sezone u redovima Mladosti iz Fažane, pa jedna u Vrsaru. Drugi povratak u Rovinj dogodio se u sezoni 2015/2016, a nakon toga otišao je u Uljanik. Sada se na Valbrunu vraća treći put, a dojam je da u Rovinj osim kvalitete, donosi i laganu euforiju.


ČETVRTA NL NS RIJEKA – LJESTVICA

[jsStandings id =”22483″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk”]