SHARE

Istra 1961 jesensku je polusezonu okončala kao šesta momčad SuperSport HNL-a i dojam je kako je sve odrađeno na vrlo visokom nivou. Ipak, dva uzastopna poraza u ligi plus onaj u kupu protiv Rudeša ostavio je pomalo gorak okus na kraju polusezonu.

Već sad je poznato kako je klub napustio Ivan Lučić, a mediji pišu kako će ga na klupi odličnom Majkiću zamijeniti Splićanin Marin Ljubić. On je branio 12 prvoligaških utakmica u Hajduku, a onda je malo branio za slovensku Muru prije nego je otišao u turskog drugoligaša Istanbulspora. U Pulu stiže kao slobodan igrač.

Igrači na posudbama, Vinko Petković iz Osijeka i Tino Blaž Lauš iz Hajduka se vraćaju u svoje klubove jer nisu zadovoljni minutažom u Puli, a shodno tome, za njima ne treba previše tugovati jer pulskom prvoligašu i nisu donijeli previše.

Veliko pojačanje mogao bi biti Matej Vuk koji na Rujevici nikad nije dobio pravu šansu, a u Puli je igrao jako dobar nogomet. Ove je sezone taj 22-godišnji lijevo krilni ofenzivac za Rijeku odigrao ravno jednu minutu, a lani je bio u rotaciji te je skupio 18 nastupa.

Sezonu ranije, 2020/2021, boravio je u Puli. Imao je 26 nastupa, a 21 utakmicu odigrao je cijelu. Postigao je šest pogodaka, dvaput asistirao te dvaput bio u momčadi kola. Uz njega, Istra 1961 planira dovesti još jednog krilnog ofenzivca, ali o tome više u narednim danima.