Home Boćanje Treća HBL Zapad TREĆA HBL ZAPAD – 17. KOLO | Labin i Sveti Jakov igraju...

TREĆA HBL ZAPAD – 17. KOLO | Labin i Sveti Jakov igraju derbi za ulazak u drugoligaški rang

SHARE

Vodeći Labin je u istarskom derbiju na gostovanju sa tijesnih 12:10 pobijedio Lindara, a kako je i drugoplasirani Sveti Jakov kod kuće očekivano savladao Ročko Polje 18:4, u nedjelju će u velikom derbiju cijelog prvenstva, u kojem će se u izravnom dvoboju dva vodeća kluba odlučiti o tituli, Labinjani dočekati momčad iz Jadranova sa bodom prednosti.

Što se susreta u Lindaru tiče domaćini su nakon prve serije igara vodili sa 6:2, a nakon štafetnog izbijanja i dalje su bili u vodstvu 8:6, no završnica je ipak bila u znaku gostiju koji su sa tri pobjede okrenuli ukupan rezultat u svoju korist.

Od rezultata valja izdvojiti vrlo dobar 31 pogodak Robija Ilića u brzinskom izbijanju, kao i odlične rezultate Gianfranca Santora, te Denisa Brajuhe i Hidajeta Ismića u obje discipline krugova. Santoro je kao i obično predvodio labinsku momčad sa sve tri ostvarene pobjede, a Sebastijan Gržić je u reodvima Lindara imao isti učinak.

Vodnjanci su poraženi kod Lučkog Radnika uz dvije pobjede Alena Rojnića, a Ročko Polje u Jadranovu uz slavlje dvije trojke potpuno različitih sastava pa nitko nije okončao susret s dvije pobjede. Umažani su minimalno pobijedili Gornji Kraj, a najbolji u njihovim redovima bio je Đordano Ferenac koji je uz dvije uvjerljive pobjede, u štafeti izgubio s tek bodom „manjka“.

Što se borbe za ostanak tiče ukoliko predposljednji Kastav u posljednjem kolu na gostovanju pobjedi Vodnjana, onda je Ročkom Polju za ostanak potreban bod kod kuće protiv riječkog Lučkog radnika jer je u izravnim međusobnim susretima bolje od Kastavaca. Ročko Polje do ostanka može i bez tog boda uz uvjet da Kastav ne pobjedi u Vodnjanu.


TREĆA HBL ZAPAD – 17. KOLO

Kastav-Zamet 20:2
Lučki Radnik-Vodnjan 13:9
Sveti Jakov-Ročko Polje 18:4
Lindar-Labin 10:12
Umag-Gornji Kraj 12:10

TREĆA HBL ZAPAD – LJESTVICA |

Labin 40, Sveti Jakov 39, Umag 30, Gornji Kraj 29, Vodnjan 22, Lučki Radnik 22, Lindar 22, Ročko Polje 20, Kastav 18, Zamet 3