SHARE

Prvo je kolo trećeligaškog natjecanja jasno dalo do znanja da smo bili u pravu što se tiče glavnih favorita za ovogodišnji naslov prvaka. To su Vinodol i Buje. Obje su momčadi pokazale najviše u prvome kolu, a jedini protivnici koji se mogu pojaviti nalaze se isključivo u njihovim redovima. Ako stručni stožer Vinodola i Buja održe mir u svojim redovima tada problema neće biti.

Novi ispit je za Buje još lakši od prethodnog. Preko puta benzinske dolazi Cres i trebalo bi se dogoditi pravo malo čudo da Buježi ne upišu novi trobod. S druge strane Vinodol ima zahtjevno gostovanje, a trener Verudeža Saša Kolić, vjerojatno će se povesti neugodnim primjerom onoga što je Medulin 1921 doživio na Bahalinu.

Otvorena igra i pokušaj nadigravanja sa najopakijom momčadi lige nikako mu se ne isplati, no čekanje svoje prigode kroz kontru ili polukontru moglo bi pulskoj momčadi omogućiti da utakmicu odvedu u neizvjesne vode.

Kraljevica je prvo kolo bila neplanirano slobodna. Naime, na Lacu se nije formirala momčad koja bi krenula u natjecanja, pa će sada svoj debi u trećeligaškom natjecanju momčad s Oštra odigrati u lokalnom derbiju protiv Krka. Momčad s otoka ponovno ima prilično izražene ambicije u novoj sezoni, koje su potrvrdili zasluženom, ali teško izborenom pobjedom protiv Uljanika u prvom kolu.

Alen Jurić sa svojim pulenima mora na drugo uzastopno gostovanje. Mnogo bi lakše bilo društvu s Mutile da su domaćini prošlogodišnjem prvaku, no ipak na put na Dubračinu ne putuju bez izgleda. Visoki poraz iz prvog poluvremena protiv Vinodola vjerojatno su već zaboravili, a u Crikvenicu idu sa namjerom da iskopaju barem prvi ovogodišnji bod.

Labinjani s novom momčadi krenuli su u natjecanja očekivanim porazom. Na Hreljinu nije bilo lako doći do punog plijena i kad je Naprijed bio lošija momčad od ovogodišnje, pa na Zelenicama nemaju potrebe previše žaliti. Stiže im sada u Labin kostrenski Pomorac 1921. Momčad koja je lani nakon dominacije Labinjana uzela trobod u posljednjim sekundama utakmice, a Valentino Stepčić i njegovi “kompanjerosi” napraviti će sve da se to ove godine ne ponovi.

Nehaj je savršeno krenuo u ovogodišnje natjecanje. Trobod s Cresa dao im je dodatni vjetar u leđa i sada osokoljeni tim trobodom iščekuju domaći susret protiv Hreljana. Trupe Tomislava Lopca s pravom vjeruju da i ovaj dvoboj mogu okončati u svoju korist.

Što se tiče Pazinke Pazin, ona bi vjerojatno ovo kolo mogla odmarati. Iz Novigrada nema za sada novih informacija pa ni ne znamo jel’ kadar ekipiran i hoće li se u Novigradu i nadalje uopće igrati nogomet.