SHARE

Trećeplasirana momčad Grobničana za goste ove subote ima najtežeg mogućeg suparnika u ovome trenutku. Nakon pobjeda nad Novigradom i Crikvenicom, te remija protiv Uljanika i Pomorca, Nehaj je spreman i na Mavrincima zagorčati nastojanje Grobničana da dohvati poziciju broj dva koja ga dogodine vodi u viši rang natjecanja. Iako su momci Dušana Gruevskog i više no favoriti, nemojte unaprijed otpisati momčad Tomislava Lopca.

Crikvenica ima novi težak zadatak. Gostovanje u Labinu nakon poraza na svojoj Dubračini od Krka biti će izuzetno zahtjevno. Ujedno Kirci stižu bez Jetona Imeraja koji podosta znači u njihovim prezentacijama koje su, istini za volju, iz kola u kolo sve lošije. Rudar Trans Euro je neopterećen, a obzirom da su se u sastav vratili i Ivan Macan i Valentino Stepčić, jasno je da govorimo o snažnom Rudaru. To su pokazali i na Verudi prošle subote.

Novigrad nakon veoma dobre partije prezentirane protiv Grobničana putuje ove subote na Krk. I ovoga se ljeta o Krku pričalo mnogo više no što se na njih ukazivalo tijekom sezone. No, sa par dobrih rezultata u posljednje vrijeme zasjeli su na poziciju broj četiri za koju će se borba do kraja natjecanja voditi između njih, njihovog subotnjeg gosta i Pazinke.

Pazinjani će već ove subote iskoristiti ponešto od gore navedenog pasusa. Ako bi Krk i Novigrad remizirali, Pazinka bi se pobjedom nad Pomorcem ponovno vratila na poziciju broj četiri, gdje su proveli dobar dio ovogodišnjeg proljeća. Pomorac dolazi u Pazin kao outsider, iako je prošlo kolo iščeprkao bod u sudaru s Nehajem. No, Pazinjani nakon neuspjeha protiv Buja ne očekuju ništa drugo no da riješe ovaj susret u svoju korist. U Brajkovićevoj momčadi nedostajati će Toni Pinčan, no i gosti dolaze u Pazin bez Sobotinčića, bez Stranića i bez Krpana.

Buje su sve bitno riješile u posljednja dva susreta. Pobjedom nad Pomorcem i neočekivanim slavljem u Pazinu njihova je priča oko ostanka vrlo vjerojatno riješena. No, da ne bi bilo nekakvih problemčića u posljednja tri kola poslužiti će im za to pobjeda kojoj se nadaju protiv Naprijeda. Za bujske ambicije to je pravi suparnik u pravo vrijeme.

Iz svega navedenog najviše bi trebao profitirati Vinodol. Ukoliko Svastova momčad ne poklekne kao što je neplanirano pokleknula u zadnjih desetak minuta protiv Naprijeda, mogla bi Pomorcu pobjeći na velika tri boda odmaka. No, i dalje ostaje otvoreno pitanje hoće li im to biti dovoljno. Posljednja tri kola Vinodol putuje u Pulu na megdan Uljaniku, nakon toga stiže im Crikvenica, a zadnje kolo idu na teško gostovanje Novigradu. Na početku proljeća bili smo uvjereni u njihov ostanak u ovom rangu, no sada ne bismo dali ni prst jedne ruke, a kamoli cijelu ruku u njihov konačni uspjeh.

Jadran Poreč i Uljanik igraju na Velom Joži istarski derbi ovoga kola, pa ćemo njihovu najavu donijeti u zasebnoj vijesti.