Home Nogomet Treća HNL Zapad TREĆA HNL ZAPAD – NAJAVA – 24. kolo: Naprijed traži trobod za...

TREĆA HNL ZAPAD – NAJAVA – 24. kolo: Naprijed traži trobod za produžetak nade, Kostrenjani i Novljani pred teškim ispitima

SHARE

Dvadeset i četvrto kolo na trećeligaškom zapadu donosi nam novi veliki derbi na samom vrhu ljestvice koji ćemo donijeti u zasebnoj vijesti. Dvoboj Crikvenice i Jadrana zaokuplja misli ne samo njima, već i trećeplasiranom Grobničanu koji i dalje ima svoju računicu.

No, da bi do ta računica bila aktivna do zadnjega kola momčad s Mavrinaca najprije treba proći kroz Kostrenu. Tri kola prije kraja definitivno na Mavrincima imaju najlakši raspored. Prođu li neokrznuti kroz Kostrenu, te ukoliko im se poklopi i rezultat u Crikvenici, do kraja je apsolutno sve moguće. Stjepana Jukića neće biti u sastavu Dušana Gruevskog, no kadar kojim raspolaže morao bi biti dovoljan da se iz obližnje Kostrene kući vrate kao pobjednici.

Pazinka odlazi na gostovanje u Hreljin. Prije mjesec dana to bi za Pazinjane bio sasvim drukčiji ogled. Ne samo za njih same, već i u našim očima. No, nakon što su poraženi dvaput uzastopno kod kuće, nakon što su od Funtane poraženi i u polufinalu kupa ovoga utorka, pitanje je koliko toga mogu učiniti kod Hreljana kojima ne da gori pod nogama nego su već dobrano i zapaljeni.

Nehaj će svoj problem, koji realno nije velik, pokušati riješiti na utakmici protiv Krka. Pod Nehaj kulom teoretski još nisu osigurali ostanak, ali učiniti će to ove subote. Istina, nema Domagoja Pejanovića, ali i bez njega momčad Tomislava Lopca znati će doći do uspjeha.

Ni Cres još uvijek nije potpuno rasterećen, pa im dolazak Buja pruža prigodu da se rasterete nakon tog susreta. Buje su sa tri uzastopne pobjede osigurale sve ono čemu su stremili. Ne, na susret neće sa juniorima ili sa podignutom bijelom zastavom, no postotak šanse da se sa Cresa vrate neporaženi izuzetno je malen.

Vinodol je ovoga proljeća pomaknuo se s mrtve točke u kojoj je bio čitave jeseni. No, ipak nedostaje bodova. Sa previše su remija okončali svoja nastojanja ovoga proljeća momci Nehajeva Svasta, no jedan takav, barem remi, priželjkuju vjerojatno i na Verudi. Iza Kolićeve su momčadi dva zaista intenzivna susreta protiv Jadrana, pa je pitanje u kakvom stanju njegova momčad dočekuje davljenika. Sva su tri znaka na Verudi ove subote vjerojatno moguća.

Uz derbi Crkvenice i porečkog Jadrana, ovoga je vikenda na rasporedu i istarski derbi u kojemu na Lacu Novigrad dočekuje Rudar Trans Euro. Takve dvoboje uvijek donosimo u zasebnim vijestima. Čitajte nas i dalje.