Home Nogomet Treća HNL Zapad Treća HNL Zapad, pred početak priprema…

Treća HNL Zapad, pred početak priprema…

Sutra s pripremama za posljednju natjecateljsku sezonu ovakve Treće HNL započinju manje-više svi trećeligaši. U odnosu na proteklu natjecateljsku sezonu u kojoj nitko nije ostvario progresivan napredak, liga je ostala bez jednog od temeljnih članova iste, bez NK Rovinj, koji se spustio u rang niže, a u trećeligašku svitu stigao je kostrenski Pomorac.

Ljeto u klubovima s ove strane Učke bilo je prilično mirno. Bez nekih velikih transfera zasada, bez nekih velikih očekivanja od strane istarskih klubova, iako tri sredine pokazuju primarnu želju za određenim napretkom ako budu u poziciji da to mogu ostvariti.

Radi se o Uljaniku koji nastavlja u pozitivnom tonu i u novoj natjecateljskoj sezoni. Ostali su Verudeži bez Marina Belančića koji će pristupiti Opatiji, no dolazak Saše Uroševića, Florijana Cindrića i potencijalno Nikole Prelčeca mogao bi vinuti Uljanik u mogućnost da se bori za prva dva mjesta koja vode u rang više.

Slična je situacija u labinskom Rudaru TransEuru. Labinjani su promijenili ime kluba, osvježili klub s novim sponzorskim ugovorom, te i dalje kroz medijski istup izgledaju kao najposloženiji klub ovog ligaškog natjecanja. Neovisno, o kojoj strani Učke govorimo. Ostanak bitnog dijela prošlogodišnjeg kadra mogao bi biti jezičac na vagi koji bi sezonu mogao usmjeriti prema labinskim očekivanjima.

Tu je naravno i porečki Jadran. Klub koji je prošle godine do posljednjeg trenutka bio nadomak naslova prvaka, no Crikvenica je ipak bila bolja i zaslužila je primat. Priznaju to i u Jadranu. Dolazak Roberta Vlizla jedina je promjena zasad u porečkom trećeligašu, dok odlazaka nije bilo.

Navedena tri kluba s istarske strane Učke zasigurno imaju ponajbolje momčadi u ovom trenutku na ovoj strani brdašca, no javno, jedino Rudar TransEuro iskazuje svoje ambicije.

Buje su pak momčad, koja će osigurati da u ovoj sezoni bez nekolicine igrača koji su najavili prestanak aktivnog bavljenja nogometom, među kojima je i istinska ikona Buja, kapetan Mihajlo Bojić, mirno u ovoj tranzicijskoj godini osiguraju opstanak, obzirom da bi i sljedeće godine „družili“ se s klubovima iz regije u ovom ili sličnom rangu natjecanja.

Od ostalih istarskih klubova, zasada nemamo slikovitih ni opisnih informacija. U Pazinci-Pazin znamo samo da su promijenili stučni stožer momčadi, te da sutra kreću u 19,00 s pripremama, pa ćemo informacije prema obećanju dobiti tijekom sutrašnje večeri, dok se u Novigradu, prema nepisanom pravilu kojega se pridržavaju već godinama, javnosti imaju namjeru obratiti onda kada situacija bude potpuno sigurna s novim pristupima i dolascima igrača. U razgovoru s njima napomenuli su nam da ćemo prave i kvalitetne informacije dobiti ovoga tjedna, te ćemo tada moći raspraviti i o njihovim ambicijama u narednoj sezoni.

Što o ambicijama istarskih trećeligaša misle na Krku, Grobniku i u Crikvenici, i kako se ponašaju u skladu s time, pojasnit ćemo Vam sutra…