Home Nogomet Treća HNL Zapad TREĆA NL ZAPAD – 3. kolo: Mogu li Vinodol i Uljanik nastaviti...

TREĆA NL ZAPAD – 3. kolo: Mogu li Vinodol i Uljanik nastaviti maksimalno?

Nakon dva kola Treće NL Zapad imamo samo dva „maksimalna“ kluba – Uljanik i Vinodol. Puno bliže ostvarenju i treće pobjede je pulski Uljanik. Trener Saša Kolić na raspolaganju ima odličan spoj mladosti i iskustva.

Pokazali su to u prvih 180 minuta igre, a sada će i njima i Kostrenjanima najveći protivnik biti slabašan travnjak stadiona Verude. No, kvalitete u obje momčadi ne nedostaje pa je za vjerovati kako će se gledati sjajna utakmica.

S druge strane, Vinodol čeka teško gostovanje. No, kako je krenulo u prva dva kola, možda je najpreciznije reći kako je svako gostovanje u ovoj ligi izrazito teško. Buje sigurno spremne dočekuju Vinodol, a Brečevićeva momčad dolaskom Bambe dobila je raznovrsnost u napadu pa ukoliko srede obrambene dileme, Vinodol bi mogao „pasti“.

Istarski derbi igra se u Labinu. Medulinci su protiv Kraljevice pokazali da neće pasti „šaptom“ u ovoj ligi, a s druge strane, Labinjani su nakon dva kola napravili trenersku promjenu pa je s novim elanom i entuzijastom Kovare poveo Vedran Kovačević.

Studiozan i angažiran kakav je i inače, Kovačević je sigurno dobro detektirao odakle prijeti najveća opasnost iz medulinskih redova pa ne bi trebalo biti većih iznenađenja, iako su Kovari jedna od dvije momčadi bez bodova.

Lako neće biti ni odličnim Rovinježima na hreljinskoj Lonji. Kosova momčad nedvojbeno ima kvalitetu, ali puno je „minskih polja“ u ovoj ligi, a gostovanje na Hreljinu kod odlično posložene momčad Karla Đivoje sigurno je jedno od tih. Sve je moguće, iako je dojam da su gosti nešto kvalitetniji.

Uz lokalni derbi u Crikvenici i gostovanje Halubjana na Oštru, ostala nam je još utakmica Pazinke i Cresa. Pazinka ima bod nakon dva osvojena kola te blagi imperativ pobjede protiv Cresa koji dosad ne briljira.

Pazinska momčad godinama ima tendenciju da svoje najbolje utakmice odigra kada „treba“ pa je za vjerovati kako će odigrati mudro i hrabro kako bi došli do zlata vrijedna tri boda.

TREĆA NL ZAPAD – 3. kolo:

Pazinka – Cres

Uljanik – Pomorac 1921

Crikvenica – Nehaj

Naprijed – Rovinj

Buje – Vinodol

Kraljevica – Halubjan

Rudar – Medulin 1921