Home Nogomet Treća HNL Zapad TREĆA NL ZAPAD – 8. kolo | Saša Kolić: “Imamo sedam pobjeda,...

TREĆA NL ZAPAD – 8. kolo | Saša Kolić: “Imamo sedam pobjeda, ali samo tri boda prednosti što nam daje na znanje da nema opuštanja!”

Saša Kolić, FOTO: Veljko Barudžija

Prije osmog kola Treće NL Zapad već je polako jasno tko će se u tekućoj sezoni za što boriti. Istarske klubove čekaju zahtjevni ispiti. U Pazinu se igra istarski derbi, a obje momčadi relativno i nemaju nekakav veliki pritisak, međutim, pobjeda bi jednima i drugima donijela baš mnogo.

Kovari putuju na Cres, a domaćinu će nedostajati dva važna obrambena igrača, kapetan Edin Crnovršanin i Mateo Baljak. No, tko god je ikad igrao na Cresu, zna da tamo nikad nije „šetnja“ pa Labinjane sigurno očekuje težak okršaj.

Medulinci putuju u Senj, i to bez Stanića i Krizmanića. Što god pričali, nisu u odličnoj situaciji, iako treba reći da su protekle subote dobili pokojeg navijača više i nitko u Istri sigurno ne želi loše „žutima“ s juga. Dobra stvar je za Medulince što će domaćinu nedostajati posljednje vrijeme odlični Domagoj Pejanović.

Težu utakmicu nego što to možda ljestvica sugerira čeka Rovinježe. Halubjan ima igračku kvalitetu, a mladi talentirani trener Marko Čop čeka prvi „skalp“. S druge strane, oko Rovinja se nakon posljednje utakmica stvorila neka pomalo negativna atmosfera, izvan kluba. No, nju bi mogla „otpuhati“ pobjeda protiv Halubajaca.

Kraljevica je dosad na gostovanjima upisala tri poraza te sigurno je Uljanik na Verudi favorit, pogotovo ovakav. O sjajnoj sezoni dosad popričali smo sa Sašom Kolićem, trenerom Brodograditelja:

„Ma nitko se nije nadao baš ovakvim rezultatima, naravno, nama je kao i svima bila želja da otvorimo prvenstvo pobjedom, kasnije ideš utakmicu po utakmicu, raste samopouzdanje, počinješ vjerovati i evo nas tu smo rezultat sve govori. S druge strane mi imamo sedam pobjeda, ali samo tri boda prednosti što nam daje na znanje da nema opuštanja“, kaže Kolić na početku pa se osvrće na protivnika:

„Slijedi nam Kraljevica koja zna biti nezgodna momčad, ali vjerujem da i ove subote možemo do pozitivnog rezultata. Svaka nova utakmica je prilika da poboljšamo stvari u našoj igri i to je svakako put koji nam daje za pravo vjerovati da možemo nastaviti niz. Čeka nas zahtjevna utakmica, ali ni gostima neće biti lako.“

Što se tiče izostanaka, teška utakmica u Bujama ih je koštala najviše do sada, ostali su bez kapetana Jokića kojeg nažalost neće biti duže vrijeme. Gračić je primio teški udarac u koljeno i upitan je za subotu, a Mašović je prije 10 dana odradio zahvat na koljenu. Jereb i Raković su jako blizu povratka, ali i dalje treniraju odvojeno. Svi ostali su spremni.

Za kraj, malo o Trećoj NL Zapad: „Liga se već nekako podijelila, što me malo iznenadilo, posebno tu mislim na istarske klubove od kojih sam očekivao više. Rovinj je do sada ugodno iznenađenje, ali najveće konkurente vidim ipak u Vinodolu i Senju. I da, ovim putem bi pozvao naše navijače, našu vjernu publiku da nas podrže i ove subote na Verudi!“