Home Nogomet Treća HNL Zapad TREĆA NL ZAPAD – NAJAVA – 10. KOLO: Crikvenica protiv Rudara želi...

TREĆA NL ZAPAD – NAJAVA – 10. KOLO: Crikvenica protiv Rudara želi priključak, Buje pred ogromnim imperativom

Jaz između tri prvoplasirane momčadi i ostatka društva iz kola u kolo se produbljuje. I premda je teško očekivati da ćemo Verudeže na kraju sezone gledati u ovoj ulozi obzirom na sve probleme sa kojima se susreću oko organizacije trenažnog procesa, lijepo ih je vidjeti u samom vrhu prvenstvene ljestvice.

Ni na Cres ne odlaze u ulozi outsidera. Dapače, upravo suprotno. Njihove igre u gostima ove sezona (a manje više stalno su gosti) daju do znanja kako imaju lijek za takve susrete. Pokazali su to i u subotu u Bujama protiv izuzetno opake momčadi kojoj trenutno ne ide baš ponajbolje, pa stoga isti pristup i sličan ishod priželjkuju na Verudi i na Cresu. Neka im je sretno.

No, sreća je potrebna i ostalim istarskim predstavnicima koji od “fenjera” bježe četiri odnosno pet bodova. No, i u Crikvenici se ponešto u ovoj njihovoj pauzi pokrenulo s mrtve točke. Adam Orman je odstupio sa trenerske pozicije, a Marijan Tomić, donedavni dugogodišnji igrač i trener Vinodola prihvatio se nove uloge. Preuzeo je momčad Crikvenice koja protiv Rudara kreće u jurnjavu za ostankom u ligi.

Na teško će gostovanje i Pazinka. Podno Nehaj kule je situacija donekle mirnija, no deset osvojenih bodova do ovoga trenutka ne daju im apsolutni mir. Znaju to i Senjani, pa će stoga iskoristiti susret na svom travnjaku da pobjedgnu društvu sa začelja na pristojniju udaljenost. No, Pazinka ima igru za izazove u gostima, pa nikako u Senj ne putuju bez nade. Upravo suprotno, jer je povratak nakon gotovo pa izgubljene utakmice protiv Rudara zasigurno psihološki djelovao jako pozitivno na Brajkovićevu momčad.

Medulince čeka težak zadatak na Hreljinu. Nikada gostovanja kod Hreljana nisu jednostavna ni lagana, pa tako neće biti ni ovoga puta. Na put odlaze bez Adnana Hasanbegovića, jedne od bitniji karika Jurićevih trupa, no bez obzira na to sposobni su prikazati i dobar nogomet ali i ostvariti dobar rezultat. Na krilima medulinske mladosti nikada unaprijed ne možeš sa sigurnošću ustvrditi kako će to okončati.

Buje su pred ogromnim imperativom. Osam bodova u devet odigranih utakmica apsolutni je poraz njihove cjelokupne momčadi, no vrijedi pričekati kraj jeseni te tada donijeti konkretnu analizu bujskog trećeligaša. Ovoga su ljeta Buje ekipirale kadar iskusnim igračima, veoma iskusnim pojedincima, a takav odabir nije urodio plodom. Stoga je susret protiv Kraljevice prilika da se Buje vrate u koliko-toliko normalnu situaciju pred posljednja tri kola u kojima ih iščekuju dva istarska derbija i put u Senj.