SHARE

Momčad sa Zelenica pred gostovanje Nehaja na svom travnjaku ima samo jednu misao. Trobod za apsolutni mir prije zimske pauze.

Razvidno je, naime, kako uz odustajanje Novigrada jedini problem još imaju momci s Dubračine, no vrlo je vjerojatno kako ni ove godine niti jedna momčad neće napustiti ovaj rang natjecanja, pa ni momčad Crikvenice ne treba biti pretjerano zabrinuta.

No, svakako, labinskim je momcima susret protiv Nehaja prigoda da se uspnu još malo na ljestvici i da potvrde ispravan smjer koji si je klub zacrtao.

Ali i ostali istarski klubovi, premda vjerojatno ne pretjerano zadovoljni dosadašnjim dijelom sezone mogu biti mirni. Kaos koji se dogodio ovog ljeta u Crikvenici i u Novigradu može slobodno odagnati bilo kakve brige. Stoga miran dvoboj može odigrati i Uljanik protiv Naprijeda, a donekle pod imperativom se nalazi Jurićeva momčad. Dolazak Pomorca na Bijecu prigoda je da i Medulinci pobjegnu sa trenutne jedanaeste pozicije.

Pazinka i Buje odigrati će istarski derbi kola kojemu ćemo se posvetiti u zasebnoj vijesti, dok će Krk, gotovo sa stopostotnom sigurnošću možemo ustvrditi napraviti još jedan veliki korak ka osvajanju naslova jesenskog prvaka. U goste im stiže Crikvenica, a o toj se momčadi ionako već sve zna.

Miran dvoboj očekuje nas i na Oštru gdje Kraljevica dočekuje Cres, pa nam se nekako čini da je ova liga već nakon desetak kola izgubila svu svoju čar. No, nogomet se mora igrati, pa pokušajmo uživati u manjku napetosti, u manjku emocija te uživajmo u prvom redu u dobrom nogometu.