Home Nogomet Treća HNL Zapad TREĆA NL ZAPAD | NAJAVA | 17. kolo: Stopostotna Crikvenica stiže na...

TREĆA NL ZAPAD | NAJAVA | 17. kolo: Stopostotna Crikvenica stiže na Verudu, Krk se mora vratiti pobjedama

Liga koja bi trebala biti najuzbudljivija, liga koja bi trebala biti nositelj kvalitete na ovom našem zapadnom području stigla je do svojeg sedamnaestog kola.

Kola u kojemu će Medulin 1921 pokušati uhvatiti priključak sa ostatkom društva premda je već momčad “debelo” zaostala, ali i kolo u kojemu bi Krk morao do pobjede ukoliko žele zadržati mir u svojoj svlačionici.

Pazinka će rasterećeno kod Vinodola. Nakon što su Pazinjani “skinuli” lidera na svom travnjaku te stigli do sedamnaestog boda, gostovanje kod Vinodola je mnogo lakše i jednostavnije. Na stranu i to što je Baričevićeva momčad poražena kod Kraljevice jer se ova liga ionako igra samo za međusobni prestiž. A to onda garantira vrlo vjerojatno dobre predstave.

Buje su nakon dva poraza stigle do očekivanog troboda protiv Naprijeda. Kažemo očekivanog, jer se radi zaista o dobroj, veoma dobroj momčadi, prepunoj kvalitetnih individualaca koja ni po čemu ne zaslužuje biti u sredini ljestvice. Dečki iz Buja su prepuni kvalitete i prepuni iskustva, no nikako da se stvari poslože kako treba pa da zaredaju sa serijom pozitivnih rezultata.

Možda je prilika za to u Kostreni ove subote, premda treba imati na umu kako se radi o izuzetno dobro posloženoj momčadi koja gotovo da i nema slabu ili kritičnu točku. Antona Babića neće biti u domaćoj, a Aleksandera Maslića u gostujućoj momčadi, no ni to previše ne opterećuje momčadi. Ni jednu ni drugu. Kvaliteta postoji i kod jednih i kod drugih, pa nas vjerojatno čeka atraktivan dvoboj.

Labinski Rudar će u goste lideru. U najnezgodnijem mogućem trenutku. Ostavimo li sa strane odgođeni dvoboj Krka protiv Medulina 1921, u kojemu je Krk došao do troboda, a radi se o jesenskom susretu, Tkalčevićeva je momčad ovoga proljeća uzela samo bod i to protiv Kraljevice na svom travnjaku.

Porazi kod Pazinke i kod Uljanika jasno pokazuju da je momčad Krka previše opuštena u domeni svoje sigurnosti u naslov, no ove subote moraju pokazati da nisu lideri slučajno. Jer lider, inače, ne osvaja bod u tri kola. Ako se ne zove Dinamo. Labinjanima je svejedno. Oni su mirni u sredini ljestvice, a tu će i ostati do kraja natjecanja. A kada su mirni i bez opterećenja mogu jako puno bez obzira što u sastavu neće biti Antonia Načinovića.

Kolićeve trupe morale bi slaviti u svom domaćem susretu protiv Crikvenice, iako su Kirci lider proljeća. Momčad koja je bila debelo na začelju nakon jesenskog dijela u tri je proljetna susreta uzela devet bodova, primila jedan jedini pogodak i na krilima sada već euforične atmosfere stižu na Verudu. No Batelić, Raković, Gobbo i ostatak društva znati će primiriti euforiju nadolazećeg gosta.

Na taj način bi Verudeži mogli pomoći i Medulinu da se vrati u mogućnost da uskoro “fenjer” prepusti nekom drugom. No, za tako nešto Medulinci moraju slaviti protiv Kraljevice. Prošle im je godine u nižem rangu to uspijevalo, no danas ipak izgledaju puno drukčije no lani.

Petrita Lekaja neće biti u momčadi koja trenera traži zbog odlaska Šljiva u tuzlansku Slobodu, no Medulinci trebaju stisnuti zube. Sumnjam da im je svejedno na kojoj će poziciji okončati natjecanje, premda opasnosti od ispadanja ove godine nema. Na Hreljinu će Naprijed ugostiti momčad Cresa dok je Nehaj ovo kolo slobodan…