Home Nogomet Treća ŽNL Istra TREĆA ŽNL JUG – NAJAVA – 1. KOLO: Raša 1938, Peroj i...

TREĆA ŽNL JUG – NAJAVA – 1. KOLO: Raša 1938, Peroj i Valdebek trebali bi voditi bitku za ulazak u viši rang

Najkraće prvenstvo i ove je godine u županijskom trećeligaškom natjecanju. I lani se pokazalo koliko u takvim uvjetima nema puno vremena za ispravak krivih koraka koje napraviš. Osamnaest kola je premalo, osamnaest kola nije dovoljno da si momčad može dozvoliti ulazak u crnu rupu tijekom samog natjecanja.

Prema prikazanom u pripremnom periodu, ali i prema radu uprave na ekipiranju kadra jasno se da naslutiti da su Raša 1938, Peroj, ali i Valdebek glavni favoriti ovogodišnjeg natjecanja na trećeligaškom jugu.

Rašani nisu puno mijenjali momčad, ali su ostali na okupu. I to je najveći uspjeh ovogodišnjeg prijelaznog roka za momčad. Mulavdić, Miljković i Sejdijaj bili su na metama mnogih klubova i ovog prijelaznog roka, no pokazali su svoju vjernost Raši, te će upravo njih trojica biti najveća snaga Raše u novoj sezoni.

No, prvo kolo i dolazak Valbandona ’72 ipak poziva na oprez. Valbandonci su ostali na okupu nakon ispadanja u najniži županijski rang, a radi se o momčadi koja stanovitu kvalitetu posjeduje. Ukoliko im se prvenstvo otvori na dobar način i od njih bi mogli očekivati borbu za sam vrh.

Ni momci iz Peroja nisu pretjerano mijenjali momčad, a do sada odigrane utakmice pokazuju da su na pravom putu. Slavlje protiv Valdebeka, a nakon toga i protiv Vižinade u kup susretima, dodatno ih je napunilo samopouzdanjem pa će kao aktualni viceprvak jurnuti od prvog kola na sam vrh. Za to bi im trebala poslužiti pobjeda protiv momčadi iz Šišana. No, vjerujte, ni Šišan nije onakav kakav je bio lani. Pobjeda protiv Valdebeka proteklog vikenda to potvrđuje.

U kategoriju “papirnatih” favorita vrijedilo bi smjestiti i momčad iz pulskog predgraša. Oni su prijelazni rok otvorili odmah u lipnju, a do današnjeg dana ekipirali momčad sa desetoricom novih igrača. Imena Vite Radole i Marka Brčine posebno “zvone” u novom kadru Valdebeka. No, pripremne utakmice nisu pokazale puno od toga.

Naime, sve susrete koje je Valdebek odigrao, odigrao je sa puno izostanaka, a već smo rekli, ako su kompletni biti će opasni. Hoće li kompletniji biti na neugodnom gostovanju kod Poleta, vidjeti ćemo.

Neizvjestan susret trebali bi u prvom kolu gledati i na Mrzlici. Barban 2013 također je kvalitetno ekipirao svoj kadar, što pokazuje i pobjeda protiv Rapca u prvom kolu Kupa. No, prvi im je gost ovoga vikenda Galižana, momčad koja je i brojna i kvalitativno vrlo dobro posložena i koja ima i iskustva, ali i znanja umiješati se u utrku za visoki plasman.

Pitanje je kakve ćemo Manjadvorce gledati ove natjecateljske sezone. Prošloga je proljeća puno bilo govora o spajanju Manjadvorci i Barbana 2013, no to se nije dogodilo. U klub iz Manjadvorci stigao je novi trener, Danijel Britvić, koji, pokazuje se, ima određenu pozitivnu notu nabrijanosti da Manjadvorce podigne u ovoj natjecateljskoj sezoni. No, već prvi susret, onaj protiv neugodnog Cementa, pokazati će da li je popularni “Brile” na dobrom putu da to i učini.