Home Nogomet Treća ŽNL Istra TREĆA ŽNL JUG | NAJAVA | 10. kolo: Kreću i trećeligaši s...

TREĆA ŽNL JUG | NAJAVA | 10. kolo: Kreću i trećeligaši s juga, Valdebek, Peroj, Raša 1938 i Barban 2013 žele naslov!

Ovoga će se vikenda zakotrljati i nogometna lopta na trećeligaškom jugu. Jesen je bila napeta i nogometno produktivna, neizvjesna do dva kola prije kraja, kada je Valdebek sa dvije pobjede u derbijima odmakao konkurenciji na tri, četiri, odnosno pet bodova, a u ovakvom, kratkom natjecanju, teško je to nadoknadivo. No, nije i nemoguće.

Naime, društvo iz predgrađa, momčad Valdebeka već u prvom kolu čeka zahtjevan zadatak. Istina, igraju na “svom” travnjaku, na preuređenoj podlozi pomoćnog travnjaka Alda Drosine, no u goste im stiže Polet, momčad koja ima i kvalitetu, i karakter, ali i brojnost.

Snašićani su lani napravili dobar potez spuštanjem u najniži rang i spasili klub, a u ovoj godini kod njih vlada nevjerojatno zajedništvo i pozitivan pristup nogometu. Stoga, Valdebek čeka izuzetno težak zadatak.

Društvo iz Peroja, momčad Saše Rudana, apsolutni je favorit u susretu kod Šišana, a i najopasniji su konkurent jesenskom prvaku. Već su mjesec i pol dana u pogonu, redovno i uredno treniraju i jedini im je problem što nemaju svoju infrastrukturu.

No, dok je razumijevanja u Gradu Vodnjanu i u klubu Vodnjanu, ne moraju brinuti za svoj opstanak. U svakom slučaju, izraziti su favoriti ove nedjelje u jutarnjem terminu.

Cement iz Koromačna i Manjadvorci najviše su razočarani sami u sebe u neučinkovitoj jeseni. Nekome od ova dva kluba još će se malo “zamračiti” nakon prvog proljetnog kola u kojemu se međusobno sastaju.

Manjadvorci su imali napeto ljeto iza sebe, no nekako su uspjeli okupiti se i preživjeti, dok kod Cementa takvih problema nema. A i momčad zaslužuje puno više od tek tri osvojena boda tijekom jeseni.

Sudar Valbandona ’72 i Raše 1938 svojevrsni je mini derbi ovoga kola. Valbandonci su imali fenomenalan učinak u prvih šest kola jeseni, no onda su doživjeli tri poraza za redom, dok je Raša 1938 imala priliku u zadnjem kolu jeseni doći i do naslova prvaka, no doživjela je težak poraz od aktualnog lidera. Obje su momčadi posložene, brojne, pa stoga mirno čekaju proljeće pred njima. Doduše, u Raši bi htjeli i nešto malo više…

Kolo će nam u subotu otvoriti u Galižani istoimeni domaćin i gost iz Barbana. Ove je zime kod Galižane došlo do promjene struke pa je legenda kluba, legenda galižanskog nogometa, Piero Moscarda preuzeo prvu momčad i pun entuzijazma i elana kreće u svoje prvo trenersko nogometno natjecanje. Poželimo mu sreću, no poželimo je i Barbancima koji ove zime djeluju sve ozbiljnije i sve posloženije.


Previous articleJEDAN OD NAJVAŽNIJIH POTPISA | Saša Bjelanović produžio ugovor s Istrom 1961!
Next articleHVALA SVIM DONATORIMA! Izvučene nagrade za veljaču, odlaze u ruke nogometnog delegata i aktualnog trenera trećeligaša!