Home Nogomet Treća ŽNL Istra TREĆA ŽNL – JUG | NAJAVA | 11. kolo: Svaka utakmica ovoga...

TREĆA ŽNL – JUG | NAJAVA | 11. kolo: Svaka utakmica ovoga vikenda derbi je za sebe

Drugo proljetno kolo ne donosi nam nekakav spektakularni derbi za vrh ligaškog poretka, no svakako u sebi krije potencijalne “mine” na koje može nagaziti društvo koje je u borbi za naslov prvaka.

Valdebek, Peroj i Barban 2013 su nekako najbliži da se ovjenčaju naslovu prvaka na kraju, no svakoga od njih čeka ovo kolo zahtjevan suparnik. Barbanu u subotu u goste dolazi Cement. Puno smo nahvalili momčad iz Koromačna i tijekom jesenskog dijela, no nekako, rezultati im nisu bili adekvatni igračkom kadru.

U prvom proljetnom kolu i to su promijenili svladavši Manjadvorce sa visokih 5:0 te pokazali da u njima otrova itekako ima. Na Mrzlicu zasigurno ne dolaze sa bijelom zastavom, a obje momčadi susret dočekuju kompletne.

Derbi Labinštine igra se u Snašićima gdje u nedjelju ujutro gostuje Raša 1938. Momčad Dragana Načinovića čitavu je jesen provela u samom vrhu, no u posljednja četiri kola doživjeli su tri poraza i sada su ambicije naglo splasnule.

Sedam ih bodova dijeli od vrha, a gostovanje kod Poleta ne dočekuju kao favoriti. Polet je i u Puli prošlo kolo pokazao da je momčad koja ima i glavu i rep. No, u nedjelju ujutro nedostajati će im Luka Franković i Karlo Gušić dok Raša 1938 stiže u Snašiće bez Josepha Morana Peruška.

Gradski derbi na vodnjanskom stadionu odigrati će Peroj i Galižana. Bolju pozivnicu od naziva “gradski” i ne trebate. Perojci su u prvom kolu rutinski slavili u Šišanu dok je Galižana doživjela minimalni poraz od Barbana, no pokazala sasvim solidnu igru.

Derbi je to u kojemu nema favorita, a Perojci ga dočekuju bez kažnjenog Filipa Markovića, a pitanje je i kakve je naravi ozljeda Antonia Vuzema. Piero Moscarda u ovom susretu neće moći računati na svog prezimenjaka Samuela.

Valbandon ’72 nakon pobjede nad Rašom 1938 odlazi po trobod u Šišan, a do njega će vrlo vjerojatno i doći. Naravno, ne treba Šišance podcjenjivati, prošlo ih je kolo bilo 17 u zapisniku utakmice, no kvaliteta je svakako na strani društva sa Bimbiane, a oni će to vjerojatno i pokazati. Istina, nedostajati će im i Tomo Bagarić i Noa Rončević, no trener Zoran Rončević pronaći će unutar kadra načina da ih nadomjesti.

Valdebek, lider natjecanja, apsolutni je favorit u Kujići gdje ih dočekuju Manjadvorci. Apsolutno je to susret u kojemu “momci iz predgrađa” odlaze u svojstvu izrazitog favorita, no nogomet je zato i interesantan jer favoriti uvijek ne pobjeđuju…