SHARE

Trećeligaši na jugu dočekali su i kraj prvenstva. Kraj natjecanja u kojemu se takmičilo deset klubova, nikada manje i nikada izvjesnijeg natjecanja no sada. Marčana je okončala svoju sezonu zasluženim naslovom prvaka i ide put višeg ranga natjecanja, a na ostalima je da do sljedeće sezone razmisle što i kako mogu napraviti bolje.

Posljednje kolo koje će propustiti petorica igrača, Saša Četković (Peroj), Ivan Lanča i David Hrvatin Mitrović (Valdebek), Karlo Paliska (Raša 1938) i Nenad Komšić (Šišan) donosi nam samo jedno pitanje, a to je, kako će se rasplesti pozicije od petog do osmog mjesta.

Jasno je da su Perojci valjda favoriti u susretu protiv Cementa, no to je zadnje kolo i pitanje je uopće ima li favorita. Jasno je i to da bi Valdebek trebao do pobjede protiv Manjadvorci koji su ponovno u krizi, ne rezultata nego uopće opstanka kluba, kao što je i jasno da bi u derbiju Labinštine Raša 1938 trebala do pobjede nad Poletom.

Na Mrzlici će pak Barban 2013 dočekati Šišance, koji eto, već tko zna koju sezonu zaredom završavaju kao posljednjeplasirana momčad zadnje lige u Hrvata. Ni to nije jednostavno, vjerujte!