Home ISTRA Futsal Trener Futsal Pule postao izbornik Hrvatske!

Trener Futsal Pule postao izbornik Hrvatske!

SHARE

Marinko Mavrović novi je izbornik hrvatske A futsalske reprezentacije, a Duje Maretić novi izbornik futsalske U-19 reprezentacije. Odlučio je tako Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, koji je razriješio dužnosti dosadašnjeg izbornika najjače hrvatske futsalske vrste, Matu Stankovića. Zanimljivo, Mavrović aktualno radi s Futsal Pulom, ambicioznim drugoligašem i potencijalnom prvoligaškom projektu.

Marinko Mavrović poznato je ime u hrvatskom futsalu, kao igrač s Uspinjačom je bio klupski viceprvak Europe 1994. godine, osvajao prvenstva, kupove i Superkupove Hrvatske i bio na čak pet europskih prvenstava. Kao trener bio je izbornik U-21 reprezentacije i pomoćnik Mati Stankoviću u A selekciji, prije negoli je postao izbornik U-19 reprezentacije s kojom je ostvario povijesni uspjeh osvajanjem srebra na Europskom prvenstvu u Latviji.

Zahvaljujem se vodstvu Hrvatskog nogometnog saveza na ukazanom povjerenju, nadam se da ćemo okrenuti novu stranicu hrvatske futsalske reprezentacije. Čekaju nas kvalifikacije za Europsko prvenstvo, uoči kojih ne treba bježati od odgovornosti. U skupini smo s Danskom, Albanijom i Ukrajinom i bio bi neuspjeh da se ne plasiramo na Euro. Vjerujem da nas poslije toga očekuju i uspješne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo”, kaže Marinko Mavrović, koji jako dobro poznaje igrače s obzirom na to da je mnogima bio izbornik u U-21 reprezentaciji.

“To je bila generacija Postružina, Horvata, Đuraša, Čekola, Perića, Luke Sutana… Poznajem te igrače u dušu, oni poznaju mene, vjerujem da ćemo dobro surađivati. Ova aktualna generacija u svakom slučaju nije rekla zadnju riječ, vjerujem u te igrače i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat. Na žalost, reprezentaciji se nedavno dogodio nesretni poraz od Češke, šteta je da jedna tako kvalitetna reprezentacije nije otišla na Svjetsko prvenstvo. Vjerujem da će uspjeti u sljedećem pokušaju.”, nada se Mavrović.