Home Nogomet Istra 1961 Trener i kapetan složni pred Slaven Belupo: “Radili smo što bolje možemo,...

Trener i kapetan složni pred Slaven Belupo: “Radili smo što bolje možemo, igrači su spremni!”

 

Danas se održala tiskovna konferencija uoči utakmice 18. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige sa Slaven Belupo, koja je na rasporedu u petak, 20. siječnja, s početkom u 17:00 sati. Na konferenciji su susret najavili glavni trener Gonzalo Garcia i igrač Einar Galilea.

„Evo vraćamo se na teren nakon pauze i moji su igrači veoma uzbuđeni što liga počinje. Želimo se početi natjecati, želimo se nastaviti boriti. Sutra krećemo protiv Slaven Belupa, koji je u prvom dijelu sezone imao odličan rezultat. Prva tri tjedna smo se usmjeravali više na fizičku spremu igrača i dovesti ih u što bolju formu“, rekao je trener Gonzalo Garcia, a onda se nadovezao:

„Nakon pauze za Božić, u kojoj su radili individualno po zadanom programu, vratili smo se na pripreme. Radili smo što bolje možemo, a igrači se osjećaju potpuno spremno. Zadovoljan sam s time kako je ekipa posložena, pogotovo sada kada imamo više izbora za krilo – vratio se Lisica, također Duvnjak i Abdallahi. Bili smo aktivni u ovom prekidu i jedva čekamo sutrašnji susret. Protiv Slavena se treba postaviti otpočetka, jer kažnjavaju svaki pad dekoncentracije ili povlačenje svoje igre – takve utakmice obično dobiju. Moramo sutra biti agresivniji i posložiti svoju igru jer će Slaven svakako od početka početi s pritiskom. Inače imaju iskusne igrače poput Krstanovića i Marine, stoga sutra idemo što jače u utakmicu od prve minute. Bit će veoma zahtjevno, no imam pouzdanja u nas“, izjavio je trener Garcia.

Nakon toga, vrijeme za mikrofonom dobio je i Einar Galilea: „Evo, gotovo dva mjeseca od zadnje utakmice lige, bila je to duga stanka. Mi smo se naravno aktivno pripremali, odigrali puno prijateljskih utakmica koje smo pokušavali doživjeti što ozbiljnije, no naravno ne mogu se ni uspoređivati s prvenstvenim utakmicama koje inače obožavamo igrati. Imam osjećaj da smo samouvjereni te da ćemo sutra pokazati svoju spremnost i obaviti dobar posao!“

„Ove sezone po meni izgledamo i djelujemo zrelije, a protiv Slavena smatram da je potrebno samo izdržati te minute koje pritišću ili rade prekide. Možda smo mi ekipa s drugačijim pristupom nogometu, no njihov stil igre je očito vješt i uspješan. Ne postoji točno ili krivo, samo različito pristupamo igri. Nadalje, svi igrači koji su došli stvarno rade naporno, a i mi svi ostali, kako bismo se što bolje pripremili za utakmice, a osim toga i osjećam da smo dosta povezani među sobom, što je isto bitno za dobar uspjeh. Moramo sutra na terenu održati svoj identiteti svoju igru, a tri utakmice za redom na domaćem terenu su veliko veselje i za nas i za naše navijače“, obratio se Einar medijima.

PETAK, 20. siječnja, 17:00

Istra 1961 – Slaven Belupo

Previous articleMirna jesen trebala bi biti zalog za još mirnije i uspješnije proljeće
Next articleOdržan ždrijeb osmine finala Kupa Hrvatske – ne zna se tko od istarskih predstavnika ima teži posao!