Home Nogomet Ostalo Trenerski “markat” u Istri nikad aktivniji – Jurić i Rojina čine se...

Trenerski “markat” u Istri nikad aktivniji – Jurić i Rojina čine se kao najtraženije opcije

SHARE

Teško je reći je li ijedno ljeto bilo „toplije“ kad su u pitanju trenerske promjene. U trenutku pisanja ovog teksta trenera seniorske momčadi (barem javno objavljenog) nemaju Pazinka, Rudar, Jedinstvo Omladinac, Moela i Istra iz Tara.

No, više od desetak klubova je načelno odlučilo kako će ući u nekakve promjene te će se u srpnju saznati novosti. Zasad je veoma zanimljivo promatrati najveće trenerske „želje“ u Istri ovog ljeta.

Dva imena definitivno iskaču. Alen Jurić vodio je Medulin 1921, Rovinj i Rudar te je na „meti“ nekolicine ambicioznih klubova diljem Istre. Međutim, poznavajući okolnosti, Jurić se svojim radom doveo u situaciju kako može birati pa je teško prognozirati.

Također, jedan od najjačih trenerskih životopisa trenutno u Istri ima Miha Rojina, UEFA A trener koji je bio veoma uspješan u trećeligaškim Bujama početkom desetljeća da bi nakon toga više godine radio u Juventusu te došao do statusa predavača u njihovom sistemu.

Jasno, sigurni smo kako i on može birati pa je zaista teško predvidjeti gdje će dva najtraženija trenera u Istri ovog ljeta. Poznavajući ovdašnje klubove, do kraja lipnja biti će mir, a onda se novosti mogu očekivati tek u srpnju.