Home Nogomet Ostalo Tresla se brda, rodilo se ništa

Tresla se brda, rodilo se ništa

Iako kolo još uvijek nije okončano, a završiti će ga danas u Kranjčevićevoj Lokomotiva i Slaven Belupo, ono najbitnije je ipak iza nas. Derbi u Osijeku kojega smo svi iščekivali željni dobre nogometne predstave, ali i konačnog rješenja i odgovora na pitanje može li se Hajduk još uvijek umiješati u borbu za naslov prvaka. Nakon jučerašnjeg susreta, gotovo pa da je jasno da ne može. Naravno, slažemo se, sedam bodova koliko sada iznosi razlika između vodećeg Dinama i Hajduka nije nenadoknadivo, no igra “bilih” ne daje nade da bi se do titule moglo ove godine.

Osijek je, posebice u prvome dijelu, u kojemu je VAR ipak odredio pravednost ovog susreta, bio opasniji suparnik, i nekako, bliži punom plijenu jučerašnje utakmice. No, do punog plijena nisu uspjeli stići niti iz ispravno dosuđene najstrože kazne. Prigodu da do kraja izbaci svoju bivšu momčad iz utrke propustio je Mijo Caktaš. Hajduk nije djelovao spreman za derbi. U momčadi Hajduka jednostavno je blokiran Marko Livaja koji je svoj posljednji pogodak postigao 26. veljače. Hajduk je, lišen njegovih pogodaka, od tog vremena do danas uspio u HNL-u svladati samo Lokomotivu, a bodove su prosuli splitski bili i protiv Istre 1961, i protiv Dinama, i eto, sinoć protiv Osijeka.

Dinamo je teško, ali ipak nekako pogotkom Komnena Andrića i autogolom Ivana Smolčića riješio Sigećane pa se sada osamio na ljestvici sa dva boda prednosti u odnosu na Osijek, ali i sa utakmicom manje. Istina, ta je utakmica onaj odgođeni derbi kojega će modri odigrati na Poljudu, no u ovakvom odnosu snaga, vrlo je vjerojatno da taj susret Dinamo neće napustiti pognute glave. No, do tada je još puno vremena.

Istra 1961 i Rijeka odigrali su najlošiji derbi za Učku ikada. Ono što je vrijedno spomena je angažman navijačkih skupina, s jedne i s druge strane, a sve ostalo je već danas zaboravljeno. Gorica je pak, sa Samirom Toplakom stigla do nove pobjede, ovoga puta na Šubićevcu i time sebi priskrbila titulu “Hita mjeseca”. Zasluženo.