Home Nogomet Četvrta HNL Zapad TRESLA SE BRDA, RODIO SE MIŠ | Četvrta NL NS Rijeka i...

TRESLA SE BRDA, RODIO SE MIŠ | Četvrta NL NS Rijeka i naredne sezone bi za većinu mogla biti atraktivna

SHARE
FOTO: Glas Gacke

Iako se u prvi mah činilo kako bi Četvrta NL NS Rijeka mogla za istarske klubove biti neatraktivna, najnoviji razvoj situacije ukazuje na to kako bi na kraju mnogi mogli biti zadovoljni. Dojam je kako NS Rijeka želi ligu s 12 klubova.

Prema sadašnjem stanju, tu bi ligu definitivno trebali igrati Naprijed, Buje, Cres, Vihor, Otočac, Mladost, Borac, Gospić, OŠK Omišalj i Medulin 1921. Ako se tom broju „dekretom“ nakon prijave pridodaju Pomorac 1921, Žminj i/li Kraljevica, kojima je prema organizaciji i omladinskim pogonima tu i mjesto, onda dolazimo do 12 klubova koji definitivno ne zaslužuju igrati županijski rang.

Istina, istarskim klubovima biti će skupa gostovanja, ali Buje i Mladost sve su te i dosad imali, samo im „stižu“ Gospić i OŠK Omišalj. Županijski prvoligaši Medulin 1921 i Žminj mogli bi u ovu ligu ući potaknuti katastrofalnom Prvom ŽNL u kojoj su dosad gotovo pa gubili vrijeme.

Medulinci su prema trenutnim informacijama potvrdili želju da igraju četvrti rang, a Žminjcima je ta opcija primamljiva ukoliko bude, citiramo, „nekoliko istarskih klubova“. Obzirom da definicijski četiri spada pod „nekoliko“, i oni bi se vjerojatno tu pronašli.

Bilo kako bilo, iako za istarske klubove u toj ligi ima neatraktivnih protivnika, ne treba ovu ligu uspoređivati s istarskom Prvom ŽNL. Na kraju apsolutnog „košmara“, ipak bi mogla većina biti zadovoljna.