Home ISTRA Ostali sportovi Tri dana sportskih i rekreativnih užitaka na Njivice Outdoor Weekendu!

Tri dana sportskih i rekreativnih užitaka na Njivice Outdoor Weekendu!

Ovaj vikend rezervirajte za outdoor avanturu u Njivicama koja će na jednom mjestu okupiti zaljubljenike u sportske aktivnosti i uživanje u prirodnim ljepotama otoka Krka.

Trodnevni program u organizaciji Turističke zajednice Općine Omišalj obuhvaćat će mnoštvo programa za sve generacije – od biciklističke ture, traila, šetnje, outdoor cornera za najmlađe i opuštanje uz jogu.

Sve počinje u petak, 19. travnja kada slijedi okupljanje sudionika uz zabavni program u Lobby baru Magal Hotela. Za sve avanturiste željne pravog aktivnog odmora Aminess hoteli pripremili su promotivnu ponudu smještaja za sve sudionike Njivice Outdoor Weekenda.

U subotu, 20. travnja slijede dva uzbudljiva izazova za bicikliste i zaljubljenike u trčanje na otvorenom. Biciklističku turu Epic rides Njivice na otok Krk dovodi Adria bike, a zanimljivo je što je namijenjena svima – i profesionalcima i rekreativcima. Turistički, ali i skriveni biseri otoka Krka, mirna i šarmantna sela, makadam, suhozidi, šumarci i proplanci izmjenjivat će se na oko 50 kilometara dugoj stazi koja otkriva najljepše kutke sjeverne strane otoka Krka.

Ruta kreće sa zapadne obale otoka Krka – iz Njivica, zatim se nastavlja na drugu stranu – do Vrbnika uklesanog na stijeni iznad mora, a onda na povratku u Njivice otkriva nove skrivene puteve koje vode s istočne na zapadnu obalu otoka. Prijave su gotovo popunjene, ostalo je tek nekoliko mjesta, a naknada za registraciju iznosi 35 eura.

Adria Spring Trail – 4. kolo Trekking lige, u svom 7. Izdanju nudi sportski izazov u tri kategorije: Challenger dužine 25 km, Active u dužini od 16 km i Light od laganih 7 km. Light kategorija starta ispred hotela Magal točno u podne, dok ostale kategorije imaju jedinstvenu startnu točku – Krčki most!

Organizatori su se pobrinuli i za najmlađe entuzijaste koji će u subotu ispred Hotela Veya moći sudjelovati u MTB školici Teama Rodeo. U dobrom raspoloženju, djeca će imati priliku iskušati vožnju po elementima koji simuliraju prirodne prepreke kao kod pravog brdskog biciklizma, a svi elementi prolaze se uz pratnju iskusnih biciklista koji pomažu u savladavanju istih. Od obavezne opreme potrebna je bicikla i zaštitna kaciga, a dobnog ograničenja nema.

Subotnja večer bit će u znaku dobre zabave jer u Cabana baru slijedi DJ session uz DJ-a Alexa Sabbatinija i nastup dua BLU: KANU.

Nedjeljni jutarnji sati bit će rezervirani za opuštanje uma i tijela uz sat joge u Aminess Atea camping resortu, a oni željni malo duže šetnje u prirodi krenut će u pješačku avanturu dugu 10 i pol kilometara. Njivice Hike koju vodi Promotiv Travel Outdoor održat će se u nedjelju, uoči Svjetskog dana planete Zemlje, kada slijedi istraživanje šumskih krajolika u zaleđu Njivica, jezerske vegetacije te atraktivne obalne šetnice.

Sve informacije o ovoj zanimljivoj manifestaciji koja poziva na aktivnost na otvorenom mogu se pronaći na web-stranici i društvenim mrežama Visit Omišalj & Njivice.