Home ISTRA Atletika TRIATLON | Ivan Kernjus najbolji istarski predstavnik u Petrčanima kod Zadra

TRIATLON | Ivan Kernjus najbolji istarski predstavnik u Petrčanima kod Zadra

FOTO: Karin Bolković

U subotu 05. svibnja godine na međunarodnom dugom triatlonu održanom u Petrčanima kod Zadra nastupilo je dvjestotinjak triatlonaca. Dugi triatlon koji se bodovao za pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske sastoji se od 1.900 metara plivanja, 90 kilometara bicikliranja i 21 kilometara trčanja.

Od istarskih triatlonaca nastupili su Aleksandar Grah i Mauricio Križmanić (TK Albona Extreme Labin), Ivan Kernjus, Darko Alihodžić, Roberto Pilar (TK Tar-Vabriga), Alen Peruško (PK Val), Antonio Chiavalon, Andraž Hribar (SRK Puls Pula) i Boris Predojević (Adriatic Coaching).

Najbolji od istarskih predstavnika bio je Ivan Kernjus plasiravši se sa vremenom od 4 sata i 42 minute na 24. mjesto u ukupnom poretku, a u prvenstvu Hrvatske zauzeo je ukupno devetu poziciju,a u svojoj kategoriji M-35 treće mjesto.

Mauricio je stazu prešao u vremenu od 4 sata i 46 minuta i ukupno se plasirao na 38. mjesto, a u prvenstvu Hrvatske ukupno 14. dok je u svojoj kategoriji M-40 osvojio četvrto mjesto. Aleksandar se nešto slabije plasirao sa vremenom od 4 sata i 53 minute na 45.mjesto u ukupnom poredku, dok je za prvenstvo Hrvatske ciljem prošao ukupno 19. a u svojoj kategoriji M-35 osvojio je peto mjesto.

Darko Alihodžić ukupno 133. za prvenstvo Hrvatske 55. a u kategoriji M-40 zauzeo je 15. mjesto. Od nelicenciranih triatlonaca najbolje se plasirao Andraž Hribar ukupno 67., zatim Antonio Chiavalon 111., Alen Peruško 123. te Boris Predojević ukupno 151. U štafeti nastupila je i Esma Benazić koja je pretrčala treću dionicu 21 kilometar te sa ekipom Hvar-Life osvojila ukupno 12. mjesto među 23 ekipa, a u mješovitoj kategoriji 5. mjesto. Ukupni pobjednik ovog dugog triatlona je Lukasz Kalasynski ispred hrvatskog triatlonaca Andreja Vištice koji je i apsolutni prvak Hrvatske.