Home Rukomet Mlađi uzrasti U Labinu održan rukometni turnir djevojčica, najveći pehar ostao u Labinu

U Labinu održan rukometni turnir djevojčica, najveći pehar ostao u Labinu

Ove subote u Labinu je održan turnir Labinska republika u kategoriji djevojčica U12. Na turniru je sudjelovalo osam ekipa među kojima su domaćin ŽRK Rudar 1 i ŽRK Rudar 2, ŽRK Poreč, ŽRK Zabok, ŽRK Samobor, RK Liburnija – Opatija, RK Buzet, ŽRK Zagorica. Ukupno je odigrano 18 utakmica, što u grupama, što nakon toga u knock-out fazi.

Nakon grupne faze turnira uslijedilo je svečano otvaranje turnira na kojem su se svim sudionicima podijelili prigodni pokloni sa logom turnira. Nakon otvaranja uslijedio je najzanimljiviji dio turnira, nokaut faza odnosno odigravanje za finalni poredak. Pobjednici grupne faze bili su ŽRK Rudar 1 u grupi A i RK Buzet u grupi B. U polufinalnim susretima ŽRK Rudar 1 pobjeđuje ŽRK Rudar 2 dok s druge strane ŽRK Zabok pobjeđuje RK Buzet.

U utakmici za treće mjesto između ekipa ŽRK Rudar 2 i RK Buzet, gledali smo pravu dramu, ekipe su se cijelu utakmicu izmjenjivale u vodstvu, te je na kraju utakmica završila neriješenim rezultatom pa smo pobjednika tražili pucanjem sedmeraca. U raspucavanju mirnije su bile igračice ŽRK Rudar 2, te su tako osvojile treće mjesto.

U finalu ponovno se susreću ŽRK Rudar i ŽRK Zabok, a za razliku od utakmice u skupini, Labudice od početka nameću svoj ritam, stvaraju veliku razliku i pobjedom uzimaju svoj drugi uzastopni naslov na ovom turniru.

Konačni poredak:

  1. ŽRK Rudar 1
  2. ŽRK Zabok
  3. ŽRK Rudar 2
  4. RK Buzet
  5. RK Poreč
  6. RK Liburnija – Opatija
  7. ŽRK Samobor
  8. ŽRK Zagorica

Osim nagrada za finalni plasman, na turniru su se dijelile nagrade za najbolju igračicu, najbolju golmanicu, najboljeg strijelca i za najbrži šut.

Za najbolju igračicu turnira proglašena je Leonarda Smolica iz ŽRK Rudar 1, a za najbolju golmanicu Lucija Rušnjak iz RK Buzeta. Najbolji strijelac turnira sa 22 postignuta pogotka bila je Ella Tomanjik iz ŽRK Rudar 1, a najbrži šut na turniru imala je Nina Brezak iz ŽRK Zaboka kojoj je izmjereno 82 km/h.

Previous articleUmag, istinski grad sporta, ovog vikenda ugostio tisuće mladih sportskih nada
Next articleTREĆA ŽNLI – JUG | NAJAVA | 12. kolo: Peroj na neugodnom gostovanju kod Cementa, lider bez kapetana dočekuje Barban