Home ISTRA Nogomet U Novigradu spremni očekuju nove izazove

U Novigradu spremni očekuju nove izazove

SHARE
Zvonimir Hodak, direktor NK Novigrad

U miru su se u Novigradu spremali svo ovo vrijeme tijekom pripremnog perioda. Bez velikih najava ali i bez previše gnjavaže sa naše strane, pa smo im i mi dali mira uz dogovor da se jave onda kada za nas budu imali prave i točne informacije. Nisu spavali odgovorni ljudi u Klubu te su kroz ovaj pripremni period dopustili svakome tko je iskazao želju za promjenom sredine da ode, a oni su kako već rekosmo, polako i u miru popunjavali svoju igračku križaljku.

Novi je trener u Novigradu. Radi se o Srđanu Radonjiću, vrlo uspješnom nekadašnjem nogometašu beogradskog Partizana koji je od 2003.-2007. godine nastupao za “crno-bele” u 57 navrata u kojima je postigao 33 pogotka, a trenersko je iskustvo stekao u Al Ahliu, klubu iz Tripolia te kao direktor Akademije Budućnosti iz Podgorice. Sa njim je u Novigrad stigao iz Budućnosti i njegov pomoćnik Marko Janjević.

Što se tiče igračkoga kadra, deset je igrača pristupilo nekadašnjem drugoligašu. Benjamin Ivančević, defanzivac, stigao je iz Grobničana, a mjesto u posljednjoj liniji obrane Novigrada, uz njega, zatvoreno je sa Mislavom Šimićem, pristiglim iz Čepina te Lukom Škarom koji je stigao u Novigrad iz splitskog Hajduka. U Novigrad su stigla i tri vezna igrača i to Filip Kalačević iz OFK Grbalj, Crna Gora, Matko Budan iz senjskog Nehaja, te Šimun Šolić iz Hajduka.

Brazilac Thiago Pinto Borges, krilni je napadač koji je stigao iz Mosora, a dio je svoje karijere proveo i u Danskoj i Švedskoj, dok je ofenzivni vezni Flavio Bek Junior također brazilac, bivši igrač Maribora, indonežanskog Semeranga te albanskog Flamurtarija. Nisu na tome stali u Novigradu pa su pojačali i sami ofenzivni dio momčadi sa Tomislavom Đurićem, napadačem pristiglim iz Dinama te Salahom Harabiem, bivšim U-21 reprezentativcem Tunisa koji je prošle sezone igrao i ligu prvaka sa FC Etoile Sportive du Sahel.

“Uz igrače koje smo zadržali, te uz mlade iz naše nogometne Akademije, te uz još tri očekivana dolaska čiji su transferi u tijeku, mislim da možemo našoj novigradskoj publici ove sezone pružiti puno više nogometa i uživanja. Ove sezone svi klubovi Treće HNL – Zapad imaju ambicije zbog reorganizacije samog natjecanja, tako da i mi imamo svoje ambicije, no prvenstveno želimo vratiti klub na onaj nivo koji on i zaslužuje. Uz stalnu podršku Grada Novigrada i naših vjernih navijača i simpatizera smatramo da je to i više nego moguće.” – rekao nam je Zvonimir Hodak, direktor Novigrada u našem telefonskom razgovoru.