Home Košarka Mlađi uzrasti U Pazinu održan košarkaški turnir u sjećanje na Matka Gortana

U Pazinu održan košarkaški turnir u sjećanje na Matka Gortana

U proteklih mjesec dana nakon turnira dječaka i seniora došao je na red i peti turnir predkadeta posvećen Matku Gortanu, prerano tragično preminulom igraču KK Pazin. Prije početka prve utakmice posjećen je grob pokojnog Matka, a nakon toga mama Đulijana Gortan podbacila je loptu.

U skupini A pazinski predkadeti uvjerljivi su bili protiv KK Belišća i ekipe Basket4Trieste, dok su u borbi za drugo mjesto Slavonci bili uspješniji od Italijana.

U drugoj skupini Škola košarke Dražen Petrović iz Šibenika bila je uspješnija od ekipe Leon Ajdovščina te druge ekipe domaćina, dok je u utakmici za drugo mjesto slovenska ekipa bila uspješnija od mlađahnih Pazinaca.

Drugi dan odigrane su utakmice za plasman. U utakmici za peto mjesto ekipa Basket4Trieste bila je uspješnija od druge pazinske ekipe, dok je u utakmici za brončanu medalju ekipa KK Leone Ajdovščina bila uspješnija od ekipe KK Belišće.

U finalu prvu četvrtinu Pazinci su odigrali agresivno i odlučno u obrani, sa posebnom pažnjom na reprezentativcu Mendušiću, te kolektivno u napadu i sa vodstvom od 21:5 odlučili utakmicu protiv ekipe u kojoj su nastupali i dvije godine mlađi igrači sa košarkaškim pedigreom poput Šarina i Jurića koji je pogodio četiri trice.

Veliki dio utakmice domaćini su održavali sigurno vodstvo do konačnih 62:50. Treba napomenuti da je za domaćine zapaženo nastupio Marin Vujčić (sin sportskog direktora Maccabija Nikole Vujčića) sa kojim individualno radi poznati hrvatski trener Mladen Šestan, dugogodišnji pazinski prijatelj.

Previous articleJesu li tri momčadi osuđene na tešku borbu za ostanak?
Next articleLeo i Sara Bernaz nastupili na 13. Kupu Grada Bjelovara