Home Nogomet Istra 1961 U ponedjeljak press konferencija nove Istre 1961, danas prva pripremna utakmica

U ponedjeljak press konferencija nove Istre 1961, danas prva pripremna utakmica

Mikel Lauzurica Evolet (FOTO: Screenshot Youtube)

Polako priča oko Istre 1961 počinje dobijati konture i sve djeluje logičnije iz dana u dan. Prije svega, za ponedjeljak je zakazana press konferencija na pulskom stadionu u sklopu koje će se novinarima s poluotoka obratiti tročlano izaslanstvo kluba.

Biti će tu prvo operativno ime novog ustroja, direktor Mikel Lauzurica Evolet, a u službi prevoditelja i predsjednika NK Istre 1961 u ovom razdoblju tu će biti i Branko Devide Vincenti, zagrebački odvjetnik zaposlen u tvrtki Cvitković & Devide. Naravno, na press konferenciji će biti i Darko Podnar, sada službeno član Uprave i manager za odnose s institucijama.

Neke su stvari već sada jasne, Istra 1961 biti će jedan od tri kluba koje ta grupacija koristi za razvoj igrača, a plan Španjolaca je da u ovoj momčadi ne bude igrača starijih od 23 godine, ali je za pretpostaviti da će postojati nekakav iznimak koji potvrđuje pravilo.

Nažalost, kako stvari sada stoje, svoje mjesto u momčadi neće pronaći ni domaći talenti poput Erduana Bajramija, Gabriela Golje ili Elvisa Trešnjića kojima se španjolska struka zahvalila. Danas s početkom u 18 sati u Medulinu Istra 1961 igra protiv mlade selekcije igrača iz istarskih klubova.