Home ISTRA Ostali sportovi U Poreču ovog puta tristotinjak mališana na jubilarnom Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

U Poreču ovog puta tristotinjak mališana na jubilarnom Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

Danas je na stadionu SRC-a „Veli Jože“ u Poreču održano jubilarno, 20. izdanje Olimpijskog festivala dječjih vrtića na kojemu je sudjelovalo tristotinjak djece iz vrtića, Radost I i Radost II, Paperino, 101 dalmatinac i Crvenkapica iz Poreča, Morski konjić – Cavalluccio Marino iz Tara i Tići iz Vrsara.

Prilikom otvorenja okupljenu djecu, odgajateljice i roditelje pozdravio je gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Loris Peršurić, koji je svima zaželio dobar provod tijekom Festivala na kojem su svi pobjednici. Sa tribina su natjecanje pratili predstavnici Sportske zajednice grada Poreča, publika iz dječjih vrtića, treneri i roditelji.

Pod geslom „I ja ću biti olimpijac“ i ove se godine u svibnju diljem Hrvatske okuplja više od 15 tisuća mališana na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića. Mali sportaši na Festivalu se upoznaju sa svim sastavnicama olimpijskih igara: mimohodom, himnom, podizanjem olimpijske zastave, te sportskim nadmetanjem.

Natječu se u malom nogometu, atletici – trče na 50 metara i u štafeti 4×25 metara, bacaju lopticu u dalj i skaču u dalj, te rukometu u sklopu programa Vrtko – rukomet u vrtićima. Podršku u organizaciji festivala SZGP pružili su porečki sportski klubovi Odbojkaški klub i Rukometni klub, atletski klub Maximus, Jedriličarski klub Horizont i Gradsko društvo Crvenog križa Poreč.

Veliki pehar ove je godine osvojio vrtić Radost II, a pehar za Fair play otišao je u ruke DV Morski konjić-Cavalluccio marino iz Tara. Kao najbolji vrtić, vrtić Radost II, osigurao je odlazak na završnicu Olimpijskog festivala Istarske županije koje će se održati u Puli, gdje će odmjeriti snage sa najboljim vrtićima iz cijele Istre.

Najvažnija poruka i svrha Festivala, koji je Hrvatski olimpijski odbor prvi put organizirao 2002. godine, je da se djeci u najranijoj dobi na njima razumljiv i blizak način, kroz igru, približe olimpijske vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo.

HOO ovim festivalom želi dati svoj doprinos odgajanju djece putem sporta i poticanju harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.