Home Nogomet Ostalo U PULI GORI: Uljanik nema gdje trenirati, aktivisti „grle drveća“, a sportski...

U PULI GORI: Uljanik nema gdje trenirati, aktivisti „grle drveća“, a sportski klubovi iskazuju podršku Brodograditeljima!

Nije novost kako je sportska infrastruktura u Gradu Pula nedostatna za sve one koji se bave sportom.

Zbog toga, veoma je puno reakcija izazvao pokušaj onemogućavanja nastavljanja radova na Valkanama gdje bi, prije svega NK Uljanik, a onda i svi ostali, trebali dobiti pomoćno igralište.

Definitivno se stvara jaz, aktiviste se naziva „grliteljima drveća“, a s druge strane „sportaše“ se indirektno optužuje kako ne razmišljaju o šumi i prirodi. U posjedovnici koja je dostupna vidljivo je kako šuma zauzima 12924 metra kvadratna, a da je 5599 „kvadrata“ namijenjeno zemljištu za sport i rekreaciju.

Trenutno travnjak Verude

Dobili smo i rješenje o sječi na dijelu katastarske čestice br. 5188/14 katastarske općine Pula koje je potrebno za građenje građevine sportsko-rekreacijske namjene – nogometno igralište Valkane u Puli s pratećim sadržajem „svlačionice“.

Doima se sve čisto prema papirima, ali otpor definitivno postoji pa će se sutra (petak) od 18 sati održati prosvjed na stadionu Veruda na kojem će NK Uljanik pokušati poslati poruku kako su važna i djeca, ne samo stabla.

Predsjednik NK Uljanik Toni Draguzet danas je izašao s tom porukom u medije te se očekuje nastavak radova, a kako neslužbeno doznajemo, uskoro će i klubovi iz Istre poslati javnu podršku klubu s Verude.