Home Nogomet Mlađi uzrasti U Puli održan deseti razvojni kamp škole “Vratari Istra”

U Puli održan deseti razvojni kamp škole “Vratari Istra”

SHARE

U Puli, na terenu NK”Veli Vrh”, popularnom Tivoliju, od 26. do 29. lipnja 2020. godine održan je 10. razvojni kamp za vratare Vratari Istra. Kamp je održan u organizaciji NK ”Veli Vrh” i Škole za vratare “Vratari Istra” i na njemu je sudjelovalo ukupno 31 vratar, odnosno 29 vratara i dvije vratarke.

Treninzi su bili organizirani u dvije grupe, a svaka grupa je ukupno odradila 6 treninga po programu Škole za vratare Vratari Istra, uz završnu video-analizu nakon koje je uslijedili druženje i zatvaranje kampa.

Na otvaranju kampa posjetili su ih vratari seniorske momčadi Istre 1961 Tomislav Duka, Josip Čondrić i Tony Macan u pratnji voditelja omladinskog pogona Danijela Jumića na zadovoljstvo naših polaznika. Škola Vratari Istra ima s Istrom 1961 potpisanu suradnju koja je se temelji na obostranom uvažavanju što je neophodno kako bi naši golmani dobili pažnju koju zaslužuju.

„Cijeli program je odrađen kako je planirano, a ovim putem zahvaljujem se našim trenerima Alexu Mudrić u, Florijanu Cindriću, Nevenu Radoloviću, Patriku i Borni Vujica, a posebna zahvala ide i prof.dr.sc. Jeleni Paušić koja je odradila kondicijski dio u uvodnom dijelu svakog treninga. Također, posebna zahvala ide kolegi treneru vratara iz Slovenije Ivi Čančaru i Janu Pausu koji su uskočili za posljednji trening pošto smo bili desetkovani zbog poslovnih obaveza i zdravstvenih problema, a nismo željeli smanjiti intenzitet i kvalitetu treninga“, rekao je Goran Vujica pa dodao:

„Sve u svemu, nakon traumatičnog pripremnog dijela u kojemu nismo bili sigurni hoće li se kamp uopće održati, sada možemo reći da ovaj projekt koji smo pokrenuli ide u pravom smjeru već duže vrijeme i stalno raste u svakom pogledu. I na ovom kampu smo uspjeli u onome što nam je oduvijek bila ideja, a to je da golmane koji dolaze iz drugih dijelova Hrvatske smjestimo u obiteljima naših golmana i tako im smanjimo troškove i omogućimo da kamp svima bude financijski dostupan. Dio troškova smještaja podmirila je škola Vratari Istra, a krivo nam je što su nam najavljeni golmani iz Slovenije, Srbije i BiH odustali od kampa zbog neizvjesnosti uzrokovanoj već poznatim virusom COVID-19.“

Zahvala ima još: „Iskoristio bih priliku da se zahvalim Moreni i Kiki na odličnim fotografijama, supruzi Jasmini na podršci te nećaku Filipu koji nam je pomogao kada je trebalo. Zahvaljujem se i roditeljima, bakama, djedovima, tetama, sestrama naših golmana koje su ih vozili na treninge i stoički istrpjeli vrućinu, koji su ugostili naše goste iz drugih krajeva Hrvatske, a po “redovitim izveštajima s terena” vidim da je nekolicina njih ostala i dalje na druženju u Puli. To me posebno veseli. I za kraj, zahvala ide „NK Veli Vrh” koji je prepoznao značaj svega ovoga, koji nam pomaže u našem projektu i od kojih imamo oduvijek samo podršku u radu što je danas rijetkost. Bez svih ovih ljudi ova priča bi ostala samo ideja, a naši golmani bi se i dalje borili za svoje zasluženo pravo da im netko prizna koliko su u stvari vrijedni svakoj ekipi. Golmani su zakon!“, poručio je za kraj Vujica.