Home ISTRA Ostali sportovi U Puli se sutra pali plamen Turneje Radosti, Sportske igre mladih stigle...

U Puli se sutra pali plamen Turneje Radosti, Sportske igre mladih stigle do 22. izdanja

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održat će se 10.4.s početkom u 11 sati kod Amfiteatra na parkiralištu Karolina. Program će započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti predstavnici Grada Pule i Plazma Sportskih Igara mladih.

U sportskom dijelu programa sudjelovat će djeca iz osnovnih škola s područja Pule koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici će se plasirati na državnu zavšnicu Plazma sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja.

Na svim događanjima biti će informativno – edukativni kutak za djecu i mladevelike nacionalne preventivne kampanje„ Zajedno više možemo – u akciji s policijom“ a u kojem će se  provoditi aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova i Plazma Sportskih igara mladih.

Primarnom prevencijom  želi se u konačnici  postići promocija razvoja i  sustavnog njegovanja zdravih stilova života kod djece i mladih,  posebice u njihovim formativnim godinama, a u kojima je sport  primjeren i pravilan životni odabir  za ispunjavanje slobodnog vremena.

Pripremljenim paketom preventivnih aktivnosti potiče se  usvajanje zdravih navika te ujedno razvoj uvjeta za sigurno odrastanja djece i mladih  kao i otklanjanja potencijalnih rizičnih čimbenika. Svjesni činjenice kako sport i rekreacija ne samo da pozitivno utječu na tjelesni razvoj i zdravlje djece, nego i na intelektualni,  moralni i sociološki aspekt njihova odrastanja, u sklopu održavanja Plazma Sportskih igara mladih,  putem igre i sporta, kroz preventivno edukativno pripremljene aktivnosti,  nastojat će se djeci i mladima približiti teme  značajne za njihovo odrastanje u zdravom i sigurnom okruženju.

Nakon paljenja plamena Puli, Turneja će nastaviti svoj put središnjim trgovima u gradovima u kojima će se održavati javne manifestacije u sklopu Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih tijekom travnja i svibnja u cijeloj Hrvatskoj.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održati će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice.

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u deset sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).Igre se trenutno održavaju u tri zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.200.000 djece i mladih.