Home ISTRA Atletika U Pulu se vraća najveće atletsko natjecanje za djecu u Hrvatskoj –...

U Pulu se vraća najveće atletsko natjecanje za djecu u Hrvatskoj – Erste Plava liga!

SHARE

Nakon duge stanke i smanjenih sportskih aktivnosti, Erste Plava liga vraća se u Pulu! Najveće atletsko natjecanje za djecu u Hrvatskoj, Erste Plava liga u 2020. godini ponovno će se održati u svom osmom izdanju.

Nakon višemjesečne pauze u održavanju sportskih natjecanja, Liga će se održati u skladu s mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u devet gradova u Hrvatskoj. Vjerujemo da u ovom trenutku svima nedostaje sportskih događanja te vas pozivamo da svoje učenike motivirate i pozovete na pristupanje natjecanju koje je u posljednjih sedam godina okupilo više od 26.000 natjecatelja.

Osmoškolci će i ove godine imati priliku otkriti i pokazati svoje talente u atletskim disciplinama primjerenima školskom uzrastu – utrkama na 60, 100, 300 i 600 metara, skoku u dalj, bacanju kugle i vortexu, a u finalu lige će se po prvi put održati i mješovita štafetna utka za najstarije uzraste.

Kvalifikacijsko natjecanje u Puli održat će se 24.06.2020., s početkom u 15 sati. Finale lige održat će se 15. rujna 2020. godine na stadionu Mladosti u Zagrebu, u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj – Hanžekovićevog memorijala. Prijave na natjecanje vrše se online, na službenoj web stranici Lige na poveznici:

https://www.ersteplavaliga.com/#registracija.

Natjecanje se odvija uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva zdravstva, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog atletskog saveza, Središnjeg državnog ureda za šport te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar”.