Home ISTRA Ostali sportovi U ROVINJU: Ove nedjelje održava se manifestacija “Od punte do punte morem...

U ROVINJU: Ove nedjelje održava se manifestacija “Od punte do punte morem i kopnom 2023”

Pozivaju se svi zaljubljenici u sport, more i prirodu da se pridruže 16. sportsko-edukativnoj manifestaciji “Od punte do punte morem i kopnom – Da punta a punta via mare e via terra!” koja će se održati povodom proslave Dana grada Rovinja-Rovigno i blagdana Svete Eufemije 17. rujna (nedjelja) 2023. godine.

Ova jedinstvena sportska manifestacija ne stavlja naglasak na natjecanje, već je sportsko-edukativnog karaktera koje omogućuje sudionicima da istraže i “dotaknu” svaki rt, svaku vrtaču, svaki puteljak, na prekrasnom dijelu obale Rovinja, pritom usporavajući ili ubrzavajući kako bi istodobno stigli na cilj krećući se kopnenim i morskim putem.

Sudionici će biti podijeljeni u grupe plivača, trkača, biciklista i hodača, stvarajući time pravi spoj sporta, avanture i istraživanja.

Ove godine manifestacija će se održati na novoj lokaciji, u predivnoj uvali Ruja pored plaže bara “Come Back”. Dosadašnje izdanja “Od punte do punte” održavana su na gradskom trgu u centru Rovinja, ali ovo će biti posebno iskustvo u netaknutoj prirodi.

Program manifestacije:

  • Okupljanje sportaša je zakazano u nedjelju, 17. rujna 2023. godine, u 9 sati na livadi ispred plaže u uvali Ruja na livadi pored bara “Come Back” .
  • Plivači će započeti svoj put u 10 sati od uvale Valsaline i preplivati 6000 metara do cilja u uvali Ruja, gdje će stići oko 12 sati. Nakon plivanja, slijedi zaslužena okrijepa i druženje.
  • Biciklisti, trkači i hodači također startaju u 10 sati sa livade ispred plaže bara “Come Back” u uvali Ruja.
  • Trkači će trčati rutu od Ruje do Valalte i nazad, pokrivajući ukupno 5000 metara.
  • Biciklisti i hodači će krenuti stazom ¨Štrika ferata¨. Dužinu staze biciklisti će odabrati na licu mjesta.
  • Hodači će proći rutu od 5000 metara.

Svi sudionici će se ponovno sastati u 12 sati na livadi ispred  bara “Come Back”, gdje će ih dočekati zaslužena okrijepa i prilika za druženje.

Za dodatne informacije i prijave, posjetite web stranicu www.rovinjswim.com ili se obratite voditeljima sportskih grupa:

  • Voditelj trkača: Nina Karlić (098 9234482)
  • Voditelj biciklista: Massimo Ferrara (091 201 7473)
  • Voditelj hodača: Aldo Krelja (099 75 66 680)
  • Voditelj plivača: Gordan Ukić (091 253 32 38)

Organizator manifestacije je Sportska zajednica Grada Rovinj-Rovigno.

Pridružite nam se na ovoj nezaboravnoj manifestaciji i zajedno proslavimo ljepotu Rovinja, njegovih obala i kristalno čistog mora.

Volim Rovinj, njegovu prekrasnu obalu i sigurno more. Amo Rovigno le sue splendide spiagge e il suo limpido mare! (Tekst i foto: Gordan Ukić)

Previous articleBAĆAC WINERY PRVA ŽNL – 3. kolo: Ljubav, mir i prijateljstvo, ali i borba za vrh i za ostanak u ligi
Next articleEVO ZAOKRETA: Novigradski županijski trećeligaš kreće u sezonu s bodom minusa?!