Home ISTRA Odbojka U subotu Umag ugošćuje veliki međunarodni odbojkaški turnir

U subotu Umag ugošćuje veliki međunarodni odbojkaški turnir

SHARE

U subotu 26. siječnja 2019. sa početkom u 9 sati, u umaškim dvoranama u Osnovnoj školi Marije i Line te u dvorani u Stella Marisu, na šest odbojkaških terena, održati će se 11. Umag Open 2019., međunarodni turnir u odbojci, u muškoj i ženskoj konkurenciji, koji organizira MOK Umag.

Nakon prošlogodišnjeg rekordnog broja ekipa 53 ekipa (27 muških i 26 ženskih ekipa,) iz Italije, BiH, Slovenije i Hrvatske, ove godine očekuje se isto tako velik broj, (do sada je prijavljeno 50 ekipa). Po masovnosti ovo je trenutno jedan od najjačih i najveći turnir takve vrste u Hrvatskoj, te na prostorima bivše države, a i jedan od najvećih turnira u Europi glede njegovog karaktera. Naime, muški odbojkaški klub Umag već 11. godinu zaredom organizira ovaj turnir, koji je s godinama postao poznat s obzirom na sve veći broj ekipa koje se iz godine u godinu prijavljuju.

Na turniru sudjeluju i nekadašnji igrači raznih hrvatskih, slovenskih i BiH klubova, bivših reprezentativaca, te i neki koji su još uvijek aktivni, što turniru daje i posebnu kvalitetu, od odličnih mečeva te do druženja starih i mladih igrača te rekreativaca.

Samim time, turnir ima i veliki promotivni značaj za odbojku u samom gradu Umagu, što je na kraju krajeva zadnjih godina i rezultiralo sve većom popularnošću kod mladih, te osnivanjem (pored već postojećeg ženskog kluba) i muškog odbojkaškog kluba i njegovo uključivanje u redovna takmičenja u Drugoj Hrvatskoj odbojkaškoj ligi za seniore i mlađe dobnih kategorija.

Sve je to ujedno i rezultat rada kluba, sportske zajednice grada Umaga, turističke zajednice grada Umaga, te grada Umaga, koji čine puno za promicanje grada Umaga kao grada sporta, te uključivanje sve više mladih u sportske aktivnosti. Grad Umag je grad koji aktivno brine svojim angažmanom i pomoći o sportskim aktivnostima svojih građana, svih dobnih i sportskih kategorija.

Završetak turnira je planiran oko 19:30 sati (sa finalnim mečevima) u školskoj sportskoj dvorani, nakon čega slijedi večera te zajedničko druženje svih učesnika turnira, uz muziku i ples, te podjela pehara i nagrada.

Organizatori se zahvaljuju gradu Umagu i njegovom gradonačelniku Viliju Bassaneseu, koji svojom logistikom i ustanovama pomaže realizaciji ove manifestacije, Turističkoj zajednici grada Umaga i njenom direktoru Milovanu Popoviću koji podržavaju i pomažu ovaj događaj te svim sponzorima koji im sve ove godine pomažu na razne načine. Zato se pozivaju svi ljubitelji dobre odbojke, da dođu gledati mečeve u subotu 26.01.2019. tijekom cijelog dana u umaškoj Školskoj dvorani i u dvorani u Stela Marisu.