Home ISTRA Ostali sportovi U subotu završnica boćarskog turnira “Eliđo Blažević – Renato Velenik”

U subotu završnica boćarskog turnira “Eliđo Blažević – Renato Velenik”

Nakon pet dana igranja i 47 odigranih susreta poznato je 13 od ukupno 16 parova koji će u subotu, 17. prosinca nastupiti u završnici 12. memorijalnog boćarskog turnira u parovima „Eliđo Blažević – Renato Velenik“ koji se igra u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože, a u natjecanje kojeg je krenulo 40 parova.

Preostala tri para koja će u subotu nastupiti najmanje u osmini finala biti će poznata u petak, 16. prosinca kada će se u vremenu od 18 do 21:30 sat deset parova kroz dva kola eliminacija boriti za tri mjesta koja vode u završnicu.

Među parovima koji će se u petak boriti za plasman u osminu finala su između ostalih i ovogodišnje najzvučnije ime turnira, slovenski reprezentativac Dejan Tonejc koji igra u momčadi sa ocem i sinom Damirom i Filipom Popović iz Montižane, te superligaški prvotimac Pule Dean Ikić koji igra u paru sa Zoranom Bugarinom iz Rovinjskog Sela.

U dosadašnjem dijelu turnira nije bilo većih iznenađenja i svi su parovi koji spadaju u red favorita za najviši plasman izborili završnicu kao što su Marino Križmanić i Mateo Načinović, Vedran Špelić i Dino Jermaniš, Dražen Puniš i Roland Marčelja, Steven Benolić i Ivan Poropat, Goran Percan i Dragić Terlević.

No svima njima će u subotu na putu do trona stajati još niz kvalitetnih istarskih parova protiv kojih će morati uložiti puno boćarskog znanja kako bi ih uspjeli preskočiti.

U subotu se susreti osmine finala igraju s počecima u 9:30 i 11:15 sati, četvrtfinalni ogledi počinju u 13:45 sati, a polufinalni u 15:30 sati.

Finale će se pak odigrati s početkom ne prije 18:00 sati, nakon završetka utakmice Hrvatske i Maroka za 3. mjesto na nogometnom Svjetskom prvenstvu u Kataru gledanje koje će biti omogućeno na velikom platnu u boćarskoj dvorani Veli Jože.

Previous articleULICA – 6. DAN | Harlem AutoOtpad Trumić izbacio ‘klince’ Pizzerie Jupiter, žminjski Čago raspucan
Next articleISTRASPORT INVENTURA | 3. NL ZAPAD | NK RUDAR: Stoperski par i Paolo Juričić odveli Rudar do četvrtog mjesta