SHARE
FOTO: Tunera.info / Novinet

U susjednoj nam Primorsko-goranskoj županiji trenerske „glave“ su u tjednu na izmaku dobrano  „poletjele“ preko ograda terena. Čak su tri kluba u tom lokalitetu ostali bez trenera. S druge strane, u Istri su očito predsjednici i uprave kudikamo smirenije.

Vinodol više ne trenira Nehajev Svast – nakon poraza u Kostreni, brigu o momčadi preuzeo je Igor Baričević, aktualni vratar te momčadi s 42 godine iskustva u životu. Zamet je u tjednu smijenio Božidara Mravića koji je javnim putem poručio kako nijedan trener ne zaslužuje takav tretman nakon četiri i pol godine rada.

Za kraj, raritetna situacija dogodila se jučer na Cresu. Usred utakmice Cresa i Uljanika, trener Teodor Ivić napustio je teren za igru, a u zapisnik je navedeno da je trener otišao zbog želučanih tegoba. Gotovo smo sigurni kako je trener Ivić zdravstveno sasvim u redu jer Cres mora pronaći neko rješenje za završetak sezone.

Istra? Pojedini treneri opasno „vise“, ali nema promjena. Bez obzira na svugdje unikatne okolnosti, treba pohvaliti strpljivost i smirenost čelnika istarskih nogometnih klubova.