Home HRVATSKA I SVIJET HT Prva HNL Pampas gori, Hajduku ogromna šansa, Dinamo premoćan, Rijeka prolazi

Pampas gori, Hajduku ogromna šansa, Dinamo premoćan, Rijeka prolazi

SHARE

Danas, sa početkom u 20,00 sati hrvatski prvak igra svoju prvu utakmicu istine. Ono sa Valurom, ne omalovažavajući islandsku momčad bila je play-station igrica pred ono što “modre” čeka protiv Omonie. Nakon nezainteresiranog nogometa i blamaže koju su u Maksimiru priredili utakmicom protiv Slaven Belupa, vrijeme je da se u Dinamu trgnu i da sa najjačom mogućom momčadi već danas isprave. Prema informacijama koje imamo izgleda da je to shvatio i Damir Krznar i da će ciparskoj momčadi prirediti vrući doček večeras u Maksimiru sa najboljih 11 koje ovoga trenutka ima. Hoće li to biti dovoljno pred uzvrat, vidjeti ćemo večeras oko 22,00.

Četvrtak donosi susrete hrvatskih momčadi u nastojanjima da uhvate grupe Konferencijske lige. Osijek, Hajduk i Rijeka imaju različite zadatke a iste ciljeve. Osječani svakako imaju najteži zadatak. Pogon Sczecin je ozbiljna momčad koja dolazi iz isto tako ozbiljne lige, i takav suparnik pred momčad Nenada Bjelice postavlja izuzetno visoke zahtjeve. Ono što je za Osijek dobro, je činjenica da je i poljska momčad trenutno bez ligaškog natjecanja, jer im prvenstvo počinje ovoga vikenda. Osječkih 3:0 protiv Šibenika svakako je vjetar u leđa koji je udahnut Osijeku pred ovaj zahtjevan susret.

Splićani će za razliku od Osijeka, svoj prvi euro izazov ove godine odraditi pred svojom Torcidom. A to je već veliki vjetar u leđa splitskoj momčadi. Dolazak Filipa Krovinovića je dodatni impuls, iako se radi o igraču čiju primarnu poziciju pokriva Marko Livaja, pa će biti veoma interesantno vidjeti kako će švedski trener na klupi Hajduka posložiti svoju momčad pred sraz sa trenutno vodećom momčadi kazahstanskog prvenstva, nakon devetnaest odigranih utakmica. Zasigurno je momčad Tobola momčad koju Hajduk može pregrmiti i proći, no za takav uspjeh, biti će im potrebna koncentrirana igra obrane te smanjenje broja tzv. neforsiranih grešaka koje su splićani činili u subotu u Kranjčevićevoj.

Prema papiru, najlakši zadatak trebala bi imati Rijeka. Svoj susret na Malti, riječani igraju u četvrtak u 19,00 sati, a Gzira United svakako nije momčad od koje bi u Rijeci trebali strahovati, ali shvatiti ih nadasve ozbiljno, to da. Nećemo se prisjećati i prizivati jedinog susreta Gzire sa hrvatskim klubovima, no upravo taj susret trebao bi biti poziv na oprez za momčad Gorana Tomića.