Home ISTRA Nogomet U Uljaniku, kao i proteklih godina – ozbiljno

U Uljaniku, kao i proteklih godina – ozbiljno

U NK Uljanik započeli su svoj pripremni period sedam dana prije ostatka ligaškog društva. Sezonom koja je iza njih izuzetno su u samom klubu zadovoljni. Osvojeno Kup natjecanje, fantastični rezultati u proljetnom dijelu prvenstva, osvojeno četvrto mjesto na kraju ligaškog natjecanja, zasigurno su u klupskim strukturama jedan veliki kotačić koji ih pokreće i pred novu natjecateljsku sezonu.

Marin Belančić napustio je Verudu, i prema saznanjima koje imamo, vrlo će vjerojatno svoj daljnji nogometni put tražiti u dresu opatijskog drugoligaša. Antonio Matić svoju će karijeru nastaviti na Šaraji u Ližnjanu, dok je Tony Macan novi vratar labinskog konkurenta.

Prinova zasada u Uljaniku nema, no vrlo je vjerojatno da će to biti Saša Urošević, Nikola Prelčec, a sa njima je u trenažnom procesu i vratar Florijan Cindrić. Ujedno su na probnom roku još petorica-šestorica igrača, a odluka o njihovom daljnjem boravku u klubu nalazi se u rukama stručnog stožera na Verudi.

Uljanikovci su dogovorili sve pripremne utakmice. Oni koji žele i koji zbog epidemioloških mjera smiju, moći će ispratiti Verudeže 20.07. kada će odigrati međusobnu utakmicu. Sedam dana nakon toga u goste im stiže juniorska momčad NK Rijeka. Zadnjega dana srpnja gostovati će u Poreču kod Jadrana, a četiri dana nakon toga na Verudu stiže Opatija. Trinaestog kolovoza slijedi gostovanje kod Rudara a 21.08. na rasporedu je Superkup istarske županije. Uljanikovcima je suparnik NK Vrsar.

Posljednja utakmica prije početka natjecanja biti će pretkolo Kupa Hrvatske koje se igra 25.08. a parovi tog natjecanja još nisu izvučeni.