Home Odbojka Ostalo U Umagu ovog vikenda najveći međunarodni turnir u odbojci na ovim prostorima

U Umagu ovog vikenda najveći međunarodni turnir u odbojci na ovim prostorima

SHARE

U subotu 25. siječnja 2020. sa početkom u 9 sati, u umaškim dvoranama u Osnovnoj školi Marije i Line te u dvorani u Stela Marisu, na 6 odbojkaških terena, održati će se 12. UMAG OPEN 2020., međunarodni turnir u odbojci, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Nakon prošlogodišnjeg broja ekipa 43 ekipa (20 muških i 23 ženskih ekipa,) iz Italije, BiH, Slovenije i Hrvatske, ove godine očekujemo isto tako velik broj, s obzirom da su se najavile svoj dolazak ekipe još neke iz Italije i Srbije. Za sada je prijavljeno 60 ekipa u svim kategorijama, i to iz pet zemalja: Slovenije Srbije BiH, Italije, te Hrvatske.

Po masovnosti ovo je trenutno najjači i najveći turnir takve vrste u Hrvatskoj, te na prostorima bivše države, a i jedan od najvećih turnira u Europi glede njegovog karaktera. Naime, muški odbojkaški klub Umag već 12. godinu zaredom organizira ovaj turnir, koji je s godinama postao poznat s obzirom na sve veći broj ekipa koje se iz godine u godinu prijavljuju.

„Ove godine uvodimo paralelno i kategoriju „OVER 40“ (za muške i žene). Naime, s obzirom na vrhunsku kvalitetu turnira (svake godine sve veći broj registriranih igrača), ove smo se godine odlučili odvojiti kategoriju za one starije od 40 godina, pošto je konkurencija postala sve jača, te tako dali priliku i veteranima da imaju svoj turnir, u kojem će moći ravnopravno odmjeriti snage u svojoj kategoriji. Jedino pravilo koje vrijedi je da mlađi od 40 NE MOGU nastupati u ovoj kategoriji, a obratno je dozvoljeno. Tako ćemo ove godine imati 4 kategorije:  Muški UNDER (do) 40 godina, Žene UNDER (do) 40 godina, OVER 40 Muški i OVER 40 Žene“, rekao je Edi Forza, predsjednik MOK Umag.