SHARE

Dugo smo godina čekali da se u Umagu stvari pokrenu sa te neke mrtve točke u koju su u nogometnom smislu upali. I eto, nakon promocije za promocijom, najprije iz najnižeg ranga u drugu ŽNL, a ove godine i ulaska među županijsku elitu, možemo reći da se Umag laganim, ali sigurnim korakom vraća u vrh istarske nogometne zbilje.

Da je tome tako, i da u Umagu žele i daljnji rezultatski iskorak svojega kluba potvrđuje i ovaj prijelazni rok. U prvom redu stoga što nitko iz momčadi nije otišao, a vjerojatno ni neće, dok je ista ovih dana dodatno osnažena i ekipirana.

Dva zvučna imena su svakako prošlogodišnji prvotimci trećeligaša iz Buja, vezni igrač plemenita kova Andrea Manić, te stoper/lijevi bočni Toni Marčić. No, nekako najviše zvoni dolazak iskusnog Elvisa Bartolića, prošlogodišnjeg prvog strijelca momčadi iz Buja.

Da njihovi dolasci ne bi bili usamljeni, u Umagu su ojačali i poziciju među vratnicama, pa je konkurenciju među vratarima zaoštrio Andrea Podgajski, povratnik iz Pirana, te dva stopera koji dolaze iz Petrovije, a to su Kristijan Kuzmanović i Dejan Tica.

U Umagu definitivno misle i te kako ozbiljno!