SHARE
FOTO: Anto Ravlić

Prije samog početka natjecanja, da ste nas pitali, ipak bismo ovim dvjema momčadima zamijenili mjesta na prvenstvenoj ljestvici. Uljanik je ostao bez zaista određenog broja kvalitetnih igrača, dok su Buje poprilično redizajnirale svoj kadar i ekipirali ga, činilo se, na pravi način. No, nakon osam odigranih utakmica to još uvijek u Bujama ne djeluje onako kako je zamišljeno.

Miky Bojić, napadač Buja, ali i živuća legenda bujskog trećeligaša bio je idealan sugovornik pred istarski derbi, a dotaknuo se ukratko i našeg prvog odlomka ovog teksta na što otvoreno zbori:

“Imamo jaku i kvalitetnu ekipu koja može konkurirati da bude negdje oko vrha ljestvice, no nesvjesno smo se opustili i došlo je do pada koncentracije nakon dva kola. Samo ako nastavimo sa radom i trudom možemo prenijeti našu kvalitetu na teren. Niti jedna utakmica se ne pobjeđuje lakoćom i zato vjerujem da u svakoj utakmici naša ekipa može i mora dati sve od sebe da bi došla do izražaja naša kvaliteta i snaga. Vjerujem da će tako biti ove subote jer za istarski derbi smo spremni, kaže Miky pa nastavlja.

Imali smo nekih laganih problema za ozljedama određenih igrača zadnjih dvadesetak dana što je možda donekle i utjeclo na naše razultate, no sada smo konačno kompletni i zato nam ovaj susret protiv Uljanika mora biti motivacija da se pokušamo vratiti na pobjedničke staze. Svjesni smo snage Uljanika i stoga moramo dobro zasukati rukave i dati i više od potrebnog maksimuma kako bi tri boda ostala u Bujama”. – jasna je legenda momčadi Buja.

Na Verudi, rekli bismo, rastu ruže. Koliko god je momčad Uljanika u problemima sa svojim travnjakom, sa čitavim stadionom, koliko god ove godine selili od nemila do nedraga, bez koliko god kvalitetnih igrača ostali tijekom ovog prijelaznog roka, Verudeži djeluju izuzetno ozbiljno, a to potvrđuje i njihov trenutni plasman.

Sandi Mofardin, sada je već igrač sa znatnim trećeligaškim iskustvom, a kada god odigra i koliko god da odigra u svojoj momčadi, nikada ne ostane dužan.

“Nakon teške subote u Senju, svi jedva čekamo sljedeću utakmicu da dokažemo da nam je to bio samo loš dan. Napravljena je detaljna analiza gdje smo griješili kako nam se takve utakmice u budućnosti ne bi dešavale.

Sa kvalitetom Buja smo dobro upoznati. Mlada su momčad s nekolicinom starijih pojedinaca koji ih predvode svojom kvalitetom i iskustvom. Za subotu svakako ćemo biti upoznati s njihovim boljim stranama, ali ćemo se više posvetiti našoj igri koja nas krasi i koja nam je donijela trenutačnu zadovoljavajuću poziciju na prvenstvenoj ljestvici”. – kaže nam Sandi koji, jasno je, priželjkuje dobar nastup svoje momčadi i preko puta benzinske.