Home Nogomet Treća HNL Zapad Uljanik igra odlično, a Robert Raković zabija nemilice!

Uljanik igra odlično, a Robert Raković zabija nemilice!

Možda priču o ovoj utakmici i kvaliteti Uljanika treba početi s rečenicom u kojoj objašnjavamo kako su danas na klupi Brodograditelja utakmicu započeli Dino Radetić i Kristian Batelić, što dovoljno govori o snazi Kolićeve momčadi.

Ona je danas potpuno zasluženo, iako po jako teškom vremenu i terenu, pobijedila u istarskom derbiju Buje koje već neko vrijeme ne briljiraju te su ostale na osam osvojenih bodova.

Roberta Rakovića je IstraSport u proteklih mjesec dana nehotično zakinuo za neke pogotke, ali danas nas je natjerao da ga dobro prepoznamo. Najprije se u 40. minuti najbolje snašao u šesnaestercu Buja i zabio iz okreta za 0:1, a onda je u 82. stavio točku na “i” ove utakmice.

U međuvremenu su Buje bolje krenule u drugi dio te je Damir Bartulović s desetak metara poentirao nakon odbijanca za 1:1, a autogol domaćina sedam minuta kasnije bio je dokaz kako će Uljanikovci danas do bodova.

Inače, prigode su stvarali jedni i drugi, iako gosti više, a Milanović je u prvom dijelu, na 0:0, imao dvije sjajne obrane. Uljanik je s razlogom u samom vrhu i trener Saša Kolić ima zašto biti zadovoljan nakon današnjeg istarskog derbija!


BUJE – Gradski stadion – 3. NL ZAPAD – 9. kolo – SUDAC: Marko Cvijović (Rijeka) POMOĆNICI: Milan Kukuljan (Podkilavac) i Dominik Salaj (Rijeka) DELEGATKINJA: Katarina Radić (Novi Vinodolski)

BUJE – ULJANIK 1:3 (0:1)

Žuti kartoni: Šepić, Stritar, Peroša, Maslić, Valenta, Miličević, Fakin (Buje) Jokić (Uljanik)

Strijelci: 0:1 Raković 40′, 1:1 Bartulović 48′, 1:2 Bertoša 55′ (ag), 1:3 Raković 82′

BUJE: Milanović, Peroša (77. Ibrahimović), Maslić, Šepić (46. Valenta), Krizmanić, Vukelić (61. Miličević), Bojić (61. Kalizan), Bartulović, Stritar (46. Šoškić En.), Fakin, Bertoša

Trener: Zoran Miljuš

ULJANIK: Macan, Mofardin, Ramadani, Lozančić, Rosić (85. Batelić), Jokić, Matteoni, Alwalah, Posavec (46. Radetić), Jereb, Raković (90. Cingi)

Trener: Saša Kolić