Home Nogomet Istra 1961 Uljanik-Vinodol igraju na Drosini, a Istra 1961 poručuje: “Izuzetno smo zabrinuti za...

Uljanik-Vinodol igraju na Drosini, a Istra 1961 poručuje: “Izuzetno smo zabrinuti za organizaciju ove utakmice”

Nogometni klub Istra 1961 danas je poslao priopćenje kojeg prenosimo integralno:

NK Istra 1961 je dana 13.11.2023. obaviještena od strane svojih prijatelja iz NK Uljanik da je Grad Pula donio odluku da NK Uljanik odigra ligašku utakmicu na glavnom igralištu Aldo Drosine 18. studenog, zbog lošeg stanja terena u SRC Veruda.

Nakon što je NK Istra 1961 danas pismeno zatražila potvrdu od strane Pula usluge i upravljanje d.o.o., NK Istra 1961 je obaviještena da će se događaj organizirati, unatoč činjenici da je institucija dužna obavijestiti 30 dana unaprijed o ovakvim promjenama.

Prema riječima izvršnog direktora Mikela Lauzurice:

Želimo NK Uljaniku sve najbolje u svim utakmicama, svjesni smo njihovog dobrog rada koji vodi do izvrsnih rezultata u njihovoj kategoriji.

No, izuzetno smo zabrinuti za organizaciju ove utakmice na glavnom igralištu Aldo Drosine.

Kao što svi znamo, teren na Drosini je u lošem stanju zbog nedostatka znanja za njegovo održavanje te izvedenih/neizvedenih radova zadnjih godina. U studenom smo kada vrijeme ne ide na ruku samom stanju terena, a NK Istra 1961 čekaju dva domaća prvoligaška susreta, protiv HNK Hajduk Split i NK Varaždin.

Moramo primijetiti da je čudno što će se dozvoliti ovaj događaj, s obzirom na to da mi kao klub trebamo moliti da se treninzi prve momčadi održavaju jednom tjedno na glavnom igralištu i kako se od nas ponekad traži da te treninge ne održimo.

Još jednom Grad Pula i Pula usluge i upravljanje dokazuju nezainteresiranost za razvoj i napredak NK Istra 1961 i nastupa u prvoj HNL. Kao što se već događalo, NK Istra 1961 snosit će posljedice nestručnosti Pula Usluga (Pula Sport) u upravljanju nogometnim igralištima. Uslugu koju, ponovno ističemo, NK Istra 1961 plaća radi korištenja Aldo Drosine.